Banner 980x90

Vecpiebalgā notiks jauniešu folkloras svētki "Pulkā eimu, pulkā teku 2017"

Valmiera, 2.maijs, LETA. Vecpiebalgā no 5.maija līdz 6.maijam notiks bērnu un jauniešu folkloras svētki "Pulkā eimu, pulkā teku 2017", kad vienkopus varēs satikties bērnu un jauniešu folkloras kopas no visas Latvijas, aģentūru LETA informēja pasākuma pārstāve Maija Mellēna.

Svētku atklāšanas koncerts notiks piektdien, 5.maijā plkst.11 Vecpiebalgā, Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Vecpiebalgas filiālē "Vēveri". Koncertā piedalīsies labākās folkloras kopas un individuālie izpildītāji. Plkst.15 "Vēveros" pie vējdzirnavām notiks dalībnieku koncerts, kas ietver folkloras kopu individuālās programmas. Savukārt plkst.18 vienlaicīgi trīs vietās notiks folkloras konkursu uzvarētāju koncerti - Dzērbenes baznīcā, Vecpiebalgas baznīcā, Taurenes kultūras namā.

Sestdien, 6.maijā, svētkus noslēgs Novadu koncerts Dzērbenes Augstajā kalnā. Koncerta sākums plkst.11.

6.maijā Dzērbenes pilī notiks Cimdu diena, kas ir iekļauta svētku nacionālā sarīkojuma programmā un tiek veltīta novadnieces Cimdu Jettes (Jettes Užānes) piemiņai. Meistare tajos ieadījusi savus vērojumus dabā, pārdomas par cilvēka mūžu un savu attieksmi pret notikumiem. No plkst.9 būs atvērta izstāde un notiks radošā Cimdu rakstu darbnīca bērniem.

"Pulkā eimu, pulkā teku" ir nemateriālā kultūras mantojuma apgūšanas programma, kuras galvenais uzdevums ir aktualizēt paaudzēs krātā mantojuma - īpaši nemateriālais kultūras mantojuma: prasmju, iemaņu, stāstu, dziesmu, melodiju, deju, ēdienu recepšu un dzīves gudrību pielietojuma iespējas šodien, šeit un tagad katram no mums, atbildīgi saglabāt un attīstīt, nododot tālāk.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)