Banner 980x90

VARAM un tās iestāžu darbinieki atjauno valsts mežu un sastāda 6000 egļu un priežu stādus GNP teritorijā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ziņai pievienots LTV Ziņu dienesta sagatavotais video sižets

Sestdien, 2016.gada 16.aprīlī, aizsākot Lielās Talkas nedēļu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) darbinieki kuplā pulkā atjaunoja nelikumīgi izcirsto valsts mežu un sastādīja 6000 egļu un priežu stādus Gaujas Nacionālā parka teritorijā, pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzzināja VARAM.

Pēc talkas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards uzsvēra: "Mūsu mērķis ir radīt paliekošas vērtības, nevis sakopt aiz kāda, kurš neciena mūsu valsti. Tāpēc esmu pārliecināts, ka ikviens no mums, atjaunojot Latvijas dabu, valsts simtgades jubilejā ar gandarījumu varēs secināt, ka dzīvojam vienā no pasaules zaļākajām valstīm."

VARAM dalība Lielajā talkā, līdzīgi kā daudziem tūkstošiem cilvēku Latvijā, ir kļuvusi par ikgadēju tradīciju. Lai nodrošinātu sekmīgu pasākuma norisi visā Latvijā, ministrija atbalsta Lielo Talku jau vairākus gadus. Arī šogad Latvijas Vides aizsardzības fonds ir sniedzis finansiālu atbalstu Lielās Talkas norisei 61 tūkstoša eiro apmērā.

Meža atjaunošanas pasākumā sestdien piedalījās arī Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) un VAS "Elektroniskie sakari" darbinieki.

DAP ģenerāldirektore Sandra Bērziņa atzīmē: "Ceļā uz zaļu un tīru Latviju, būtiski ir sākt ar savu māju un tuvāko apkārtni. Tāpēc šogad, līdzīgi kā iepriekš, Lielās Talkas laikā sakopām un atjaunojām kādu no valsts īpašumā esošajām aizsargājamām dabas teritorijām. Tas ir ieguldījums ne tikai dabas aizsardzības vērtību saglabāšanā, kas ir mūsu primārā rūpe, bet arī Latvijas dabas bagātību saglabāšanā visiem Latvijas iedzīvotājiem un viesiem."

Pēc meža atjaunošanas talkotājiem bija iespēja piedalīties vairākās izglītojošās darbnīcās – iepazīt Latvijā esošos mežu tipus, t.sk., GNP sastopamos nogāžu mežus, uzzināt kā noteikt dižkoku un ko darīt, kad tāds atrast, kā arī izzināt visu par un ap Latvijā dzīvojošo putnu dzīvi.

Plašāk skatieties LTV ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)