Banner 980x90

Valmierā notiks konference "Sadarbība reģiona attīstībai"

Atbalstot augusta vidū uzsākto Nacionālā attīstības plāna 2014. – 2020.gadam (NAP2020) sabiedriskās apspriešanas procesu, šā gada 7.septembrī Vidzemes Augstskola un Vidzemes plānošanas reģions kopā ar Valsts pētniecības programmas "Nacionālā identitāte" projektu "Nacionālā identitāte un sociālā cilvēkdrošība" rīko zinātniski praktisko konferenci "Sadarbība reģiona attīstībai".

Konferences tematika būs saistīta ar visām trim NAP2020 prioritātēm "Tautas saimniecības izaugsme", "Cilvēka drošumspēja" un "Izaugsmi atbalstošas teritorijas", koncentrējoties galvenokārt uz situāciju Vidzemes reģionā. Pētnieki un praktiķi konferencē sabiedrību iepazīstinās ar līdzšinējo pieredzi, labajiem piemēriem, kā arī analizēs iespējas un neizmantoto potenciālu gan uzņēmējdarbības, gan sociālās cilvēkdrošības, gan citās jomās, kas nozīmīgas NAP noteikto mērķu sasniegšanā. Konferenci aicināts apmeklēt ikviens interesents.

Latviju starptautiskā mērogā daudzviet piemin kā veiksmes stāstu un ekonomiskās krīzes pārvarēšanas piemēru. Konferences dalībnieki aicināti sniegt savu vērtējumu, kādu mācību esam guvuši no krīzes. Jo krīze reģionos no iedzīvotājiem līdz šim prasījusi ļoti daudz, bet tajā pat laikā arī pavērusi jaunas iespējas, deva impulsu attīstībai un sadarbībai.

ViA asociētā profesore, projekta "Nacionālā identitāte un sociālā cilvēkdrošība" vadītāja Feliciana Rajevska: "Mūsu visu uzdevums ir ieraudzīt un popularizēt šos pozitīvos attīstības piemērus, parādīt, ka ekonomiskā krīze nebija tikai bēdu leja, bet tā aktivizēja jaunas partnerības uzņēmējdarbībā, sekmēja uzticēšanos un sadarbību. Vidzemes reģionā patlaban veidojas vairāki nozīmīgi uzņēmējdarbības klāsteri. Tāpat krīzes ietekmē sarosījās sociāli mazaizsargātas grupas, stiprinājās sociālā uzņēmējdarbība. Krīze deva iespēju aktualizēt spējināšanas konceptu kā nozīmīgu faktoru sabiedrības labklājības stiprināšanā, padarīja ļoti nozīmīgas tieši vietējās iniciatīvas."

VPR administrācijas vadītāja Guna Kalniņa Priede: "Reģiona attīstībā liela nozīme ir sadarbībai starp valsts, akadēmiskās un uzņēmējdarbības jomas pārstāvjiem. Pārrunājot sadarbības iespējas, aizvien skaidrāki kļūst jau konkrēti nākotnes darbības virzieni, ko varam ietekmēt tikai visi kopā, kā piemēram, atbalsts uzņēmējdarbības attīstībai reģionā. Mūsu vienīgā reģionālā augstskola - Vidzemes Augstskola - sniedz neatsveramu ieguldījumu reģiona attīstībā, veicot plaša mēroga pētniecību gan lielajās pilsētās, gan lauku reģionos. Zinātniski praktiskā konference dod iespēju dažādu nozaru pārstāvjiem tikties vienuviet, lai rastu veiksmīgākos risinājumus reģiona un Latvijas izaugsmei."

Konferencei iepriekšējā pieteikšanās elektroniski iespējama, reģistrējoties Vidzemes plānošanas reģiona mājas lapā, adresē:  http://www.vidzeme.lv/lv/seminari_vpr/

Projekts "Nacionālā identitāte un sociālā cilvēkdrošība" ir daļa no valsts pētniecības programmas "Nacionālā identitāte". Projekta pētnieku uzdevumi ir analizēt cilvēkdrošības politikas modeļus Latvijā,  identificēt esošos cilvēkdrošības resursus un piedāvāt risinājumus atbilstoši pēckrīzes situācijas izaicinājumiem, kā arī izstrādāt teorētiski pamatotas metodoloģiskās vadlīnijas sociāli mazaizsargāto grupu identitātes formēšanās pētīšanai un sociālo pakalpojumu organizēšanai.

NAP2020 ir hierarhiski augstākais vidēja termiņa plānošanas dokuments, kas vērsts uz Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030.gadam nosprausto mērķu sasniegšanu. NAP2020 izstrādi veic Pārresoru koordinācijas centra eksperti sadarbībā ar ministrijām un nevalstiskajām sabiedriskajām organizācijām. NAP2020 informācija un visa ar dokumenta izstrādes procesu saistītā informācija atrodama mājas lapā www.nap.lv.

Informāciju sagatavoja:
Agnese Karaseva
Vidzemes Augstskola
Projekts "Nacionālā identitāte un sociālā cilvēkdrošība"
Tālr. 26603344
E-pasts: Agnese.karaseva@va.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)