Banner 980x90

Vairāk nekā pustūkstotis bērnu kopā ar "Zinoo" speciālistiem piedzīvos "zilus brīnumus"

Cesis24.lv
Cesis24.lv
Pateicoties Latvijas iedzīvotāju ziedojumiem, jau šoruden teju 550 bērniem ar invaliditāti būs iespēja piedalīties inovatīvās nodarbībās, iepazīt dabaszinātnes un piedzīvot zilus brīnumus.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē projekta organiozatori, Kopumā šī gada pavasarī "Narvesen" veikalos ir saziedoti 4260 eiro, kas zinātkāres centra "Zinoo" speciālistiem ļaus izglītot bērnus ar invaliditāti visā Latvijā.

Šobrīd jau aktīvi noris sarunas ar skolām, kur mācās bērni ar invaliditāti, lai jau septembrī tur notiktu nodarbības, ko vadīs zinātkāres centra Zinoo speciālisti. Nodarbības tiks organizētas dažāda vecuma bērniem, kam ir piešķirtas otrās vai trešās invaliditātes grupas. Katrā viesošanās reizē bērniem būs iespēja piedalīties radošās zinātniskās nodarbībās, taisīt ķīmijas eksperimentus, veidot raķetes, attīrīt ūdeni, gatavot gudro plastilīnu, kā arī uzzināt un apgūt vēl daudzus cita aizraujoša, kas viņiem nodēs ne vien mācībās, bet arī sadzīvē.

"Mēs no sirds pateicamies mūsu pircējiem par saziedotajiem līdzekļiem. Iespējams, tie mainīs kāda jaunieša dzīvi, palīdzēs noticēt sev un izvēlēties mācīties ar eksaktajām zinātnēm saistītās mācības. Šīs ziedojumu akcijas mērķis ir ne vien sniegt iespēju uzzināt ko jaunu par dabas zinātnēm, bet arī iedvesmot un motivēt jauniešus ar invaliditāti. Daudzi no viņiem nevar sportot un aktīvi pavadīt laiku, taču viņi var mācīties un apgūt daudz jauna.. Bieži vien šādi jaunieši ir motivētāki un mērķtiecīgāki, nekā bērni bez veselības problēmām. Viņiem vien vajag ierādīt virzienu un iedvesmot turpmākiem panākumiem," komentē SIA Narvesen Baltija valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica.

Tāpat pagarināta pieteikšanās konkursam "Diena kā piedzīvojums".

"Narvesen" aktīvi iestājas par jauniešu iespējām attīstīties un kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku, tāpēc, lai sniegtu iespēju sevi pierādīt pēc iespējas lielākam jauniešu skaitam, jau trešo gadu pēc kārtas rīkots konkurss jauniešiem Diena kā piedzīvojums. Apzinoties skolēnu saspringto mācību gada noslēgumu, ir nolemts pagarināt pieteikšanās termiņu Narvesen rīkotajam konkursam "Diena kā piedzīvojums" līdz 12.jūnijam (ieskaitot), lai ikvienam talantīgam un apņēmīgam jaunietim būtu iespēja pastāstīt par savām spējām. Šogad pieciem jauniešiem no visas Latvijas katram būs iespēja saņemt finansējumu līdz 2000 eiro savu ieceru realizēšanai. Pieteikties konkursam var projekta mājaslapā.

Konkursa ietvaros jauniešiem sniegs iespēja pierādīt sevi dažādās jomās, piemēram, mākslas, mūzikas, zinātnes, sporta, moderno tehnoloģiju u.c. No visiem pieteikumiem žūrija katrā Latvijas reģionā (Rīga, Kurzeme, Zemgale, Vidzeme, Latgale) izvēlēsies piecus labākos pieteikumus, kas sacentīsies balsojumā, lai katra reģiona viens talantīgākais un uzņēmīgākais jaunietis saņemtu līdz 2000 eiro sava talanta attīstībai un ieceru īstenošanai.

Pieteikumus izskatīs un izvērtēs konkursa žūrija, kuras sastāvā ir Narvesen valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica, jauniešu organizācijas Avantis direktore Ilona Bičevska un Radio 5 balss Karmena Stepanova. Viņi izvēlēsies piecus labākos jauniešu pieteikumus katrā Latvijas reģionā, kas laika periodā no  8.jūnija līdz 1.jūlija plkst.12.00 virzīti interneta balsošanai, kur tālāk labāko pieteikumu katrā reģionā izvelēsies Latvijas iedzīvotāji.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)