Banner 980x90

Uzsāks projektu, kas aktualizēs jautājumu par jauniešu aizplūšanu no mazpilsētām

Ar atklāšanas pasākumu šajā nedēļas nogalē, 6.martā, biedrība Cēsinieku klubs uzsāks projektu Keep our brains at home 2. Projekta mērķis ir aktualizēt jauniešu intelektuālā potenciāla aizplūšanu no mazpilsētām un rosināt diskusiju par izglītības, nodarbinātības un migrācijas jautājumiem, kas saistīti ar šo tendenci Cēsu pilsētā, novadā un Vidzemes reģionā, pēc iespējas arī valsts līmenī.

"Šis būs reģionāla mēroga jauniešu iniciatīvas projekts ar mērķi padziļināti izprast un pētīt tendenci, kuras laikā arvien vairāk jauniešu pēc studiju beigšanas neatgriežas dzimtajā novadā," norāda Cēsinieku kluba valdes priekšsēdētājs Rolands Tjarve. "Tajā pašā laikā būsim pozitīvi noskaņoti un centīsimies atraisīt jauniešu radošo potenciālu, lai realizētu virkni preventīvu atbalsta aktivitāšu, nostiprinātu jauniešu piederības sajūtu Cēsīm, vairotu lokālpatriotismu un rosinātu aizdomāties par savu nākotni dzimtajā vietā." 

Projekta laikā 24 ar Cēsīm saistīti jaunieši, no kuriem viena daļa vēl mācās Cēsu vispārizglītojošās skolās, bet otra daļa jau studē vai strādā citās Latvijas pilsētās, kopā strādās četrās komandās - mediju, radošajā, uzņēmēju un pētnieciskajā darba grupā, lai līdz 2010.gada novembrim paveiktu konkrētas ieceres.
{baneris}
Pētnieciskā darba grupa veiks pētījumu Cēsu skolās par jauniešu plāniem pēc vidusskolas beigšanas, kamēr uzņēmēju darba grupa nostiprinās skolēnu sadarbību ar Cēsu novada darba devējiem un organizēs akciju "Pielaiko profesiju un uzņēmumu!". Radošās darba grupas uzdevums būs publiskas aktivitātes un neparastas spēles organizēšana par projekta tēmu, savukārt mediju darba grupas mērķis būs izcelt pozitīvus veiksmes stāstus par atgriešanos dzimtajā pilsētā un atspoguļot projektu plašsaziņas līdzekļos.

Jauniešu sadarbības partneri būs Cēsu novada pašvaldība un AS Cēsu Alus, kas atbalstīs arī projekta atklāšanas pasākumu, kā arī uzņēmumu Lattelecom BPO, Citrus Solutions, SEB bankas un Parex bankas Cēsu filiāles, savukārt projekta informatīvie atbalstītāji būs reģionālie mediji – laikraksts Druva un Birža.

Šis projekts ir turpinājums pirms četriem gadiem realizētai starptautiskai jauniešu apmaiņai ar tādu pašu nosaukumu, kuras ietvaros 2006.gada vasarā Cēsu pusē satikās jaunieši no Latvijas, Polijas un Ungārijas, lai diskutētu un meklētu risinājumus jauniešu intelektuālā potenciāla aizplūšanai šajās valstīs un citur Eiropā. Toreiz projekts noslēdzās ar virkni ieteikumu un ideju, kas tika apkopotas elektroniskā ziņojumā Nākotnes mazpilsēta, kas pieejams Cēsu mājas lapā Cēsinieku kluba sadaļā šeit.

Projekts Keep our brains at home 2 tiek finansēts ar Eiropas Komisijas (EK) atbalstu programmas Jaunatne darbībā ietvaros. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi projekta īstenotāja uzskatus, un EK nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Cēsinieku klubs ir domubiedru organizācija, kas apvieno esošos un bijušos cēsniekus – savas dzimtās pilsētas patriotus. Kluba biedri sanāk kopā, lai gūtu pozitīvas emocijas un uzturētu saikni ar Cēsīm, kā arī ģenerē un realizē radošus projektus, lai brīvprātīgi un pašaizliedzīgi palīdzētu Cēsīm kļūt par modernu, attīstītu un atpazīstamu pilsētu Latvijā un Eiropā. Cēsinieku kluba darbību atbalsta Īslande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu mehānisma un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu mehānisma ietvaros un Latvijas valsts ar Sabiedrības integrācijas fonda starpniecību.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)