Banner 980x90

Uz Vidzemes šosejas pirms Bērzkroga sākas būvdarbi

Rīga, 20.aug., LETA. Sākusies ceļa segas pārbūve Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīdzenes līdz Bērzkrogam Cēsu un Priekuļu novados, aģentūru LETA informēja Latvijas Valsts ceļos (LVC).

Šonedēļ notiek būvlaukuma sagatavošanas darbi un būvdarbu posmā ir ātruma ierobežojums 70 kilometri stundā, bet jau drīzumā tiks ieviesti ar luksoforiem regulēti posmi.

Pārbūve paredz jauna salturīgā slāņa un divkārtu šķembu pamata izbūvi un ieklāt trīs kārtas asfalta ar kopējo biezumu 15 centimetri. Zem augsta uzbēruma remontēs tuneļveida caurteku Rauņa upītei, kas ir viena no Raunas pietekām. Uzbēruma noturībai pie Rauņa tiks iebūvētas trīs metrus augstas gabionu atbalstsienas, nostiprinātas ar grunts enkuriem. Citviet, lai izlīdzinātu ceļa garenprofilu, pacels uzbēruma līmeni.

Būvdarbus veic Igaunijas uzņēmums AS "TREV-2 Grupp", to līgumcena ir 10,5 miljoni eiro, ko līdzfinansē Kohēzijas fonds (KF). Darbiem ir atvēlētas 210 kalendārās dienas. Ņemot vērā ziemas tehnoloģisko pārtraukumu, būvdarbus paredzēts pabeigt nākamā gada rudenī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)