Banner 980x90

Turpinās diskusijas par Pastariņa skolas reorganizāciju

14.novembrī ārkārtas sapulcē tikās Cēsīs Pastariņa sākumskolas skolēnu vecāki un novada pašvaldības deputāti, lai diskutētu par skolas darbības turpināšanu, vēsta "Druva".

Vecāku nolūks bija sapulcināt visus 15 novada domes deputātus, pieaicināt Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī Saeimas pārstāvjus un masu medijus, lai darītu zināmu savu viedokli, kā arī apņēmības pilno noskaņojumu nepieļaut novada domē apspriestas ieceres īstenošanu, kas skar Pastariņa sākumskolas nākotni, ieceļot to kādā no pamatskolām. Līdzšinējo sarunu rezultāts ar atsevišķiem deputātiem un novada domes priekšsēdētāju Gintu Šķenderu vecākus nebija apmierinājuis, raksta "Druva".

Vecāku padomes pārstāvis Haralds Gailis savā ziņojumā pauda vecāku viedokli tas būs noziegums, ja Pastariņa skolas bērnus iekļaus citā skolā, kopā izveidojot skolu 600 bērniem. Viņš piebilda, ka droši vien trīs pamatskolas un viena sākumskola Cēsīs tagadējā situācijā ir par daudz, bet lika deputātiem aizdomāties, vai pilsētas centru ir pareizi atstāt bez sākumskolas. Vecāk pauda gatavību viedokli aizstāvēt arī piketā - to plāno rīkot 6.decembrī, vēsta "Druva".

Deputāti Inese Suija Markova, Mārtiņš Malcenieks un Juris Žagars atzinīgi novērtēja skolēnu vecāku aktīvi pausto pilsonisko nostāju, lai ietekmētu novada domi par personiskām un kolektīvām interesēm. Runātāji apgalvoja, ja viņi nebūtu deputāti, bet šīs sākumskolas bērnu vecāki, tad atrastos nevis zāles priekšā, bet vecāku vidū, raksta "Druva".

"Taču deputāta pienākums ir uzklausīt ekspertus, izsvērt viedokļus, nebalstīties uz emocijām un pieņemt lēmumus novada iedzīvotāju vairākuma interesēs," sacīja J.Žagars. I.Suija Markova, vērojot, ka vecāki ir ieinteresēti izglītības politikas ietekmēšanā, aicināja nākamajos protesta pasākumos nebalstīties tikai uz emocijām, bet uz ievāktu informāciju: "Nāciet uz domes komitejām un sēdēm, tās ir atklātas, iegūstiet informāciju par visu, kas izglītībā notiek pilsētā, ne tikai Pastariņa skolā."




Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)