Banner 980x90

Titulu "Cēsnieks 2016" iegūst Helēna Sermole

Helēna Sermole/ publicitātes foto
Helēna Sermole/ publicitātes foto
Cēsu pilsētas svētku ietvaros, sestdien, 23.jūlijā, īsi pirms svētku salūta Cēsu alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone un Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs godināja "Cēsnieks 2016" titula ieguvēju - ilggadēju sporta skolotāju Helēnu Sermoli.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē AS "Cēsu alus" komunikāciju vadītāja Agita Kārkliņa, "Cēsnieks 2016" balvai izvirzītos kandidātus noteica komisija, izvērtējot ievērojamākos iepriekšējā gada notikumus un aktivitātes Cēsu pilsētas dzīvē. Starp 2016.gada balvas Cēsnieks kandidātiem bija Dana Narvaiša, Cēsu Jaunās sākumskolas direktore, pedagoģe; Kārlis Tomsons, Cēsu Rotari kluba un Cēsu alus Pensionāru kluba vadītājs; Miķelis Lībietis, tenisists; Ieva un Kaspars Gobas, Ruckas mākslas rezidenču centra vadītāji. Ikvienam cēsniekam un Latvijas iedzīvotājam no 7. līdz 18.jūlijam bija iespēja balsot par komisijas izvirzītajiem kandidātiem elektroniski "www.cesnieks.lv" vai nogādājot balsošanas punktos kuponus no laikrakstiem Druva un Cēsu Vēstis.

AS "Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone norāda: "Kā liecina balsojuma rezultāti, tad cēsnieki savā izvēlē bija pārliecinoši – ar trīskāršu balsu pārsvaru – simpātijas un pateicību par ieguldījumu mūža garumā saņēma "Cēsnieks 2016 titula ieguvēja – Helēna Sermole, ilggadēja sporta skolotāja. Ikviens no šī gada balvas pretendentiem ir paveikuši nozīmīgus darbus – vieniem tas ir bijis ieguldījums mūža garumā, bet citiem spoža debija ar plašām perspektīvām nākotnē. Es ļoti ceru, ka šie cilvēki iedvesmos arī citus cēsniekus ievērojamiem sirds darbiem."

"Sermoles kundzes devums Cēsīm ir neizmērojams. Tās ir paaudzes, kas izaugušas veselas un ar ieaudzinātu patiku pret fiziskām aktivitātēm. Viņa ir kā piemērs, kas pierāda, ka apstāties nedrīkst, jāturpina kustēties. To tikpat labi var attiecināt uz katru cēsnieku, gan arī uz pilsētu kopumā," norāda Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, piebilstot, ka "Sermoles kundze pelnījusi katru balsi, kas par viņu atdota balsojumā".

Helēna Sermole līdzcilvēkus pārsteidz ar nerimstošu pozitīvismu un dzīves sparu – neskatoties uz to, ka Helēna šobrīd atrodas godam pelnītā atpūtā, viņa turpināja aktīvi darboties un organizēt sporta pasākumus, kā arī vadīt Cēsu valsts ģimnāzijas volejbola pulciņu, un joprojām aktīvi sporto pati – šogad Latvijas Sporta veterānu savienības organizētajās sacensībās distanču slēpošanā Helēna Cēsu novadam izcīnīja zelta medaļu.

Cēsnieks ir akciju sabiedrības Cēsu alus iedibināts apbalvojums ar mērķi godināt personas, kuras izcili un no sirds veikušas savu darbu, un kuru veikums pozitīvi ietekmējis Cēsu pilsētas reputāciju. Kopš 1999.gada šis godpilnais nosaukums ir piešķirts 17 cilvēkiem, kuru vidū bijuši kultūras, zinātnes, vēstures, sporta un sociālās sfēras pārstāvji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)