Banner 980x90

Titulu "Cēsnieks 2014" ieguvis Juris Žagars

Cēsu pilsētas svētku ietvaros 26.jūlijā tiks pasniegta ikgadējā AS "Cēsu alus" balva Cēsnieks. Šogad titula Cēsnieks 2014 ieguvējs ir cilvēks, kas Cēsu pilsētas vārdu iezīmējis gan Latvijas, gan pasaules kartē ar spilgtu un augstvērtīgu kultūras notikumu - tas ir Cēsu mākslas festivāla direktors Juris Žagars.
Cēsu mākslas festivāla organizatori saka: "Cēsu pilsētai vienmēr bijusi zīmīga loma Latvijas kultūras kontekstā. Pēdējos gados pilsētas vārds aizvien vairāk kļūst pazīstams arī starptautiskajā apritē, pateicoties tūrisma un, it īpaši, kultūras tūrisma uzplaukumam. Cēsu zīmolu veidojušas ilgstošas un noturīgas mākslas tradīcijas, un šobrīd par vienu no pilsētas atpazīstamības zīmēm var uzskatīt Cēsu mākslas festivālu, kas pirmo reizi notika 2007.gadā, gūstot ne vien reģionālu, bet arī valstiska mēroga atzinību."

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja "Cēsu alus" sabiedrisko attiecību vadītāja Agita Baltbārde, šī notikuma ieguldījumu Cēsu kultūras dzīves attīstībā novērtējuši gan pilsētas viesi, gan arī paši cēsnieki, kas šogad ieteikuši tieši Juri Žagaru, Cēsu mākslas festivāla direktoru nominēt Cēsu alus balvai un titulam Cēsnieks.

Cēsu alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone - Zatlere: "Mums ir patiess prieks, ka Cēsis aizvien spilgtāk un skaļāk sevi piesaka kā potenciālo Latvijas kultūras galvaspilsētu, veidojot platformu dažādu mākslas un kultūras notikumu norisei ārpus Rīgas. Cēsu alus un citi Cēsu uzņēmēji rūpējas par kvalitatīvas darba vides veidošanu un uzturēšanu Cēsīs, savukārt tādi notikumi kā Cēsu mākslas festivāls un nu arī jaunā Vidzemes koncertzāle "Cēsis" sniedz augstvērtīgas kultūras attīstības iespējas gan Cēsu pilsētas iedzīvotājiem, gan viesiem un tūristiem. Nominējot Juri Žagaru - Cēsu mākslas festivāla direktoru un Vidzemes koncertzāles "Cēsis" valdes priekšsēdētāju - Cēsu alus balvai un titulam Cēsnieks 2014, mēs paužam visu cēsnieku cieņu un pateicību Jurim Žagaram par ieguldījumu Cēsu mākslas un kultūras dzīves izveidē jau daudzu gadu garumā."

Juris Žagars balvu Cēsnieks saņem jau atkārtoti, pirmo reizi tā tika pasniegta 2007.gadā - par atpūtas un slēpošanas parka Žagarkalns izveidi un aktīvu darbību Cēsu pils ģildē. Atsaucoties cēsnieku ieteikumiem, šogad tituls Cēsnieks Jurim Žagaram tiks pasniegts atkārtoti.

Balva Cēsnieks 2014 tiks pasniegta Cēsu pilsētas svētkos 26.jūlijā plkst.17.00 Rožu laukumā, Cēsīs. Balvas pasniegšana ir publisks pasākums, tādēļ cēsnieki, pilsētas viesi un Cēsu mākslas festivāla apmeklētāji laipni aicināti pievienoties un sveikt Juri Žagaru ar balvas un titula saņemšanu.

Balva Cēsnieks kopš 1999. gada ik vasaru tiek pasniegta Cēsu pilsētas kultūras, zinātnes, vēstures, sporta vai sociālās sfēras pārstāvjiem, kas savu darbu darījuši izcili un no sirds, un kura veikums pozitīvi ietekmējis Cēsu pilsētas reputāciju un dzīvi pārskatāmā laika periodā. Apbalvojamo personu ik gadu izvēlas pilsētas iedzīvotāji sadarbībā ar AS "Cēsu alus".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)