Banner 980x90

"Tīrkultūras" skaņas instalāciju Cēsu Mākslas festivālā veidos vairāk nekā desmit starptautiski atzītu mākslinieku

Daugavpils, 11.jūn., LETA. "Tīrkultūras" skaņas instalāciju Cēsu Mākslas festivālā veidos vairāk nekā desmit starptautiski atzītu mākslinieku, aģentūru LETA informēja festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Egija Saļņikova.

Šīs vasaras Cēsu Mākslas festivālā, no 27.jūlija līdz 29.jūlijam, LR3 radio pārraide "Tīrkultūra" pārtaps 36 stundu skaņas instalācijā "Negaidītie avoti". Ar dzīvām sesijām un performancēm Lenču ielas teritorijā viesosies analogo sintezatoru meistars un filozofijas doktors Džons Mauss no Amerikas, ambientās mūzikas sintezētāji Visible Cloaks un žanram nepakļaujamie "Motion Graphics" no Ņujorkas, elektroakustiskās mūzikas bundzinieks Andrea Belfi no Itālijas, amerikāņu avangarda kino mākslinieks Džeimss Benings, mūzikas producents un dīdžejs no Parīzes underground scēnas Kolins Džonko, spa-popgrupa no Kopenhāgenas "Gents", pasaules līmeņa lietuviešu dīdžejs Manfreds, kā arī virkne izcilu, starptautiski atzītu talantu no Latvijas – ģitārspēles ģēnijs Edgars Rubenis, noslēpumainais avangardpopa duets "Domenique Dumont", mākslinieki Krista un Reinis Dzudzilo, Atis Jākobsons un citi.

Cēsu Mākslas festivālā radio pārraide "Tīrkultūra" no Radio 3 "Klasika" FM viļņiem transformēsies telpiskā un vizuālā skaņas instalācijā "Negaidītie avoti", kur 36 stundu dzīvās sesijās un performancēs tiks stāstīts vizuāls stāsts par skaņu. Tīrā, baltā telpā varēs ieraudzīt, "kā izskatās mūzika" – bez liekām dekorācijām un dramaturģijas uzstāsies laikmetīgi mākslinieki, kuru talants un jaunrade dzīvos arī rīt.

"Ideja bija radīt platformu, kas ļautu mums saskatīt mūziku un tās radītāju – bez liekām dekorācijām un blakusefektiem. Gribam parādīt to, kas visiem māksliniekiem, neatkarīgi no žanra, ir kopējs – tīrradnība, jaunrade, – un izcelt mākslu, kura, iespējams, virzīs pasauli rīt," stāsta "Tīrkultūras" projekta idejas autors Rolands Pēterkops.

Platforma "Tīrkultūra" pasākumu veido ar nolūku parādīt Latvijas mūziķus un māksliniekus kā izcilus talantus līdzās pasaulē atzītiem vārdiem un vēlas akcentēt vietas nozīmi – atzīmēt Cēsis un Latviju laikmetīgās kultūras kartē kā tīru un pulsējošu punktu "eksperimentam un izcilībai", no kurienes veidot lokālo skatu uz globālo mākslas procesu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)