Banner 980x90

Tirgū pieejams jauns Latvijā radīts sidrs – "Dārza sidrs"


AS "Cēsu alus" paplašina sidra sortimentu un dabīgā sidra cienītājiem piedāvā jaunu Latvijā ražotu zīmolu – "Dārza sidrs", pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē AS "Cēsu alus" komunikāciju vadītāja Agita Kārkliņa.

"Dārza sidrs" ir dabīgs pussausais sidrs, ar Latvijas dārza augļiem un ogām raksturīgu garšu buķeti. Tirdzniecībā pieejami trīs veidu sidri: ar ābolu, cidoniju un ērkšķogu garšu.

"Dārza sidra" gatavošanā izmantota raudzēta ābolu sula un dabīgi aromatizētāji no augļiem un ogām un sidram nav pievienots cukurs.

AS "Cēsu alus" Mārketinga daļas vadītāja Maija Vikmane: "Tā kā "Cēsu alus" vadmotīvs ir nepārtrauktas inovācijas un attīstība, tad, ņemot vērā craft tipa sidru pieaugošo popularitāti pasaulē, nolēmām arī Latvijas tirgū piedāvāt jaunu sidra zīmolu. Latvijā šis segments turpina attīstīties un pieaug pieprasījums pēc dabīgiem, pussausiem sidra dzērieniem, kas īpaši pieprasīti ir vasaras sezonā."

Investīcijas jaunā produkta attīstībā sasniedz 70 000 eiro. Dārza sidrs pildīts 0,5 litru stikla pudelēs, alkohola saturs ir 5,5%. Visu trīs veidu "Dārza sidri" pieejami tirdzniecībā no maija sākuma.

AS "Cēsu alus" vairāk kā piecus gadus ir līderis sidra tirgū Latvijā, 2015.gadā aizņemot 42.80% no tirgus daļas pēc realizācijas apjomiem (saskaņā ar Nielsen datiem). No Cēsu alus piedāvātajiem sidra kategorijas produktiem Latvijas sidru tirgus absolūts līderis ir "premium" klases sidrs "Fizz".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)