Banner 980x90

Tiesībsargājošajām iestādēm lūgts izvērtēt informācijas noplūdi par VID vadītāja amata kandidātiem

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Tiesībsargājošajām iestādēm ir lūgts izvērtēt, kā ir notikusi informācijas noplūde par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidātiem, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš, kurš arī vada kandidātu atlases komisiju.

Ir ļoti žēl, ka šāda situācija ir izveidojusies. Līdz šim, Valsts kancelejai īstenojot centralizētos atlases konkursus, nekas tāds nav bijis, atzina Valsts kancelejas direktors. "Tas mūs ļoti apbēdina," viņš piebilda.

Mirklī, kad saņemtas ziņas par informācijas noplūdi, viņš vērsies tiesībsargājošās iestādēs ar lūgumu noskaidrot, kādā veidā informācijas noplūde ir radusies. Kolīdz Valsts kanceleja saņems informāciju no tiesībsargājošajām iestādēm, tā tikšot paziņota.

"Šādas noplūdes nedrīkst notikt. Tas ļoti kaitē kopējai centralizētajai vadītāju atlasei," pauda Krieviņš.

Viņam gan grūti esot komentēt, kāpēc informācija tikusi nopludināta, nezinot, kurš no cilvēkiem to ir darījis, jo konkursa komisijā ir dažādi cilvēki, turklāt ir arī novērotāji.

Krieviņš paskaidroja, ka atlases komisijas locekļus izvēlējusies finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Jau vēstīts, ka ministre intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda nožēlu, ka publiskajā telpā jau izskanējuši kandidātu vārdi, kas pieteikušies konkursam, un izteica cerību, ka tas netraucēs komisijai izvērtēt kandidātus.

Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) raidījumam norādījis, ka turpmākajos konkursos būs jāpastiprina katra konkursa komisijas locekļa atbildība - jāparakstās par ziņu neizpaušanu līdz noteiktam brīdim.

LETA jau ziņoja, ka pēc tam, kad konkursa komisija ziņoja, ka konkursa otrajā kārtā tiek virzīti astoņi no 19 pretendentiem, publiskajā telpā parādījās informācija, kuri ir šie kandidāti. Arī pēc tam, kad tika ziņots par četriem trešajā atlases kārtā iekļuvušajiem, tapa zināms, kuri ir šie kandidāti - Andris Ņikitins, Kaspars Rumba, Kristaps Klauss un Ilze Cīrule. Tomēr vēlāk Kristaps Klauss no tālākas kandidēšanas atteicās.

VID ģenerāldirektora amata pretendentu izvērtēšana norisināsies vēl līdz 1.novembrim.

Šogad jūnija vidū izsludinātais atklātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu beidzās bez rezultāta, jo komisija pieņēma lēmumu nevienu no pretendentiem nevirzīt uz atlases trešo kārtu vadības kompetenču izvērtēšanai.

Pēc tam Reizniece-Ozola mēģināja dienesta vadītāju atrast neformālās sarunās un izraudzījās Valsts vides dienesta ģenerāldirektori Ingu Koļegovu, kura gan atsauca savu kandidatūru. Kā vēlāk izrādījās, VID izvērtēja Koļegovas administratīvā pārkāpuma lietas materiālus un secināja, ka viņa valsts amatpersonas deklarācijās nav norādījusi pilnīgu un patiesu informāciju par darījumiem lielā apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)