Banner 980x90

Svētku laika pozitīvā uzlādēšanās "Nītaureņu skolā" Nītaurē

Pievienota galerija.

Jau dažus mēnešus iknedēļas radošajās darbnīcās "Nītaureņu skolā" notiek liela rosība, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja projekta "Nītaureņu skola" aktīvisti Dina Ivanova un Mārtiņš Šteins.

Gan bērni, gan pieaugušie šuj un griež, zāģē un pulē, zīmē un krāso, līmē un stiprina, rotā un iesaiņo. Un šīs nav visas veiktās darbības, to vidū ir arī īsas un garas sarunas pie tējas vai kakao krūzes, dažādu aktivitāšu plānošana priekšdienām, spēļu spēlēšana un vēl un vēl.

"Nītaureņu skolā" katru nedēļu ir iespējams ļauties kādai jaunai nodarbei - iepriecinot gan sevi, gan citus.

Pirmssvētku laika pozitīvās un gaišās emocijas ir pārņēmušas arī "Nītaureņu skolas" darboņus. Šīs nedēļas sākumā pie mums bija paviesojies rūķis, kas bija atnesis ne tikai konfektes, mandarīnus, piparkūkas, bet zem eglītes palicis dažādas dāvanas, kuras, kā rūķa vēstulē teikts, jāver vaļā 23.decembra radošās nodarbības laikā.

"Paldies, rūķim, kas apdāvināja mūs, šis lielais prieks iedvesmoja mūs un šajās dienās arī mēs devāmies Nītaures ielās, lai iepriecinātu visus satiktos ļaudis - kā mazus, tā lielus. Pārvērtušies par ķekatniekiem "Nītaureņu skolas" aktīvākie darboņi devās ķekatu gājienā pa Nītauri - apciemots bērnudārzs, aptieka, pagasta veikali un Nītaures kultūras nams. Paldies aptiekas farmaceitēm par uzdāvinātajiem vitamīniem, būsim stipri. Paldies Nītaures veikaliem "Vesko" un "Pīlēns" par jauko uzņemšanu un saldumiem," norāda projekta "Nītaureņu skola" aktīvisti.

Ķekatu gājiens neizpalicis bez ticējumu stāstīšanas, bluķa vilkšanas un citām izdarībām. Bluķis izvilkts pa visu Nītauri, uz tā sēdēja katrs, kas gribēja atstāt visas negatīvās lietas un tās sadedzināt. Bluķis tiks sadedzināts Saulgriežu laikā. Katrs, kas gribēja labu veselību izdancojās ar nāvi un visiem, kurus dzērve saknābāja, gaidāms auglīgs jaunais gads.

Īpaši jauki gājis Nītaures bērnudārzā, kur, izdziedot dziesmas, stāstot ticējumus un noskaitot pieredzējušās "Nītaureņu skolas" aktīvistes Daces Eipures īpaši šim mirklim radītos dzejoļus, "Nītaureņu skolas" komanda, ar radošo darbnīcu vadītājām Larisu Šteini un Inesi Sergejevu priekšgalā, uzdāvināja bērniem pašu rokām radītas spēles.

Bērnudārza bērni saņēma dāvanā no "Nītaureņu skolas" pašdarinātu krāsainu skaitīkļu spēli, galda tāfeli, kas nozīmē, ka uz šī galda var droši zīmēt un notīrīt, un atkal zīmēt, kā arī izzinošu latvju zīmju spēli, kur no dažādiem dabas materiāliem ir iespējams zīmes izlikt īpašās formās.

"Nītaureņu skolas" mazie un lielie aktīvisti vēl radošu svētku gaidīšanas laiku un brīnumainus Ziemassvētkus!

Jauniešu organizācijas "Nītaureņi" projekts "Nītaureņu skola maziem un lieliem" tiek realizēts ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu, lai kopīgiem spēkiem Nītaurē radītu vietu, kur smelties iedvesmu, satikties un baudīt dažādus radošus mirkļus. Projekta ietvaros notiek dažādas nodarbības, tostarp otrdienās notiek radošās darbnīcas par dažādām tēmām!

Arī Tu vari iesaistīties, viss, kas nepieciešams ir vēlme būt aktīvam, dzīvespriecīga attieksme un griba ļauties dalībai avantūrās, doties ķekatās vai citādi interesanti pavadīt brīvo laiku.

Seko informācijai "Nītaureņu" komunikācijas kanālos, tostarp draugiem lapā: "www.draugiem.lv/nitaureni".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)