Banner 980x90

Stalbēniešiem aizdomas par balsu pirkšanu

Ziņa papildināta ar video.

Aizdomas par balsu pirkšanu radušās arī Stalbē. Pārgaujas novada Stalbes pagasta iedzīvotāji ir neizpratnē, vai ir kāda saikne starp diviem lielajiem autobusiem, kas vēlēšanu rītā atveda vēlētājus uz viņu iecirkni un vēlēšanu rezultātiem, vēsta "lsm.lv".

Kā noskaidrojusi Latvijas Radio korespondente, izbrīnu, pēc urnu atvēršanas, raisījis tas, ka iecirknī, kur citkārt par "Saskaņu" nobalso labi, ja daži cilvēki, tagad ir atdotas pāri par 60 balsu un deputāta kandidātam Ivaram Zariņam tikuši pat 45 plusi. Stalbēnieši par savām aizdomām ziņojuši arī Drošības policijai.

Kāds stalbēnietis arī video nofiksējis autobusus un palielo rindu.

Kā norādījis SIA "VTU Valmiera" vadītājs Oskars Spurdziņš interesi par autobusu noīrētājiem izrādījusi arī Drošības policija. Autobusus noīrējis SIA "Rāmkalnu serviss" ekskursijai no Rāmkalniem uz Cēsīm un atpakaļ uz Rāmkalniem. Vietējo vidū gan izskanējuši arī citi novērojumi, ziņo "lsm.lv".

Sazinoties ar "Rāmkalnu" valdes locekli Andi Jansonu saņemts apstiprinājums, ka vēlēšanu dienā notikusi uzņēmuma darbinieku ekskursija. "Bija ekskursija (..) Pagaidiet, man nav jāpaskaidro. Mēs braucām ekskursijā un viss," paudis Jansons, norādot, ka balsošana bijusi, taču nekā aizdomīga neesot bijis.

Cesis24.lv jau vēstīja, ka Drošības policija (DP) sākusi jau septīto kriminālprocesu par iespējamu vēlētāju balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās un vienas iepriekš sāktās lietas ietvaros aizturējusi vēl kādu personu.

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)