Banner 980x90

Spītējot laikam, Cēsu pilī norisinās Viduslaiku diena

9.augustā Cēsu pilī norisinājās tradicionālā Viduslaiku diena, kuras tematika šogad veltīta cilvēku un dzīvnieku attiecībām laikā, kad vēl nebija dzimušas vegānisma un dzīvnieku tiesību idejas un ikvienā cilvēku dzīves jomā tika plaši izmantoti dzīvnieku izcelsmes produkti.

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu Tūrisma informācija centrā, stiprā lietus dēļ daļa no Cēsu pils Viduslaiku dienas aktivitātēm tiek pārceltas uz svētdienu, 10.augustu.

No sestdienas uz svētdienu tiek pārcelta bruņnieciskā izklaide – vizuāli krāšņas un dinamiskas kaujas uz pils tilta, skanot dūdu un bungu mūzikas grupas "Obscurus Orbis" pavadījumā, savukārt spītējot laikam "dzīvas" vēstures cienītāji arī 9.augustā guva plašu ieskatu viduslaiku.

Visas dienas garumā pils viesi iepazina ādas, kaula un raga meistaru amata prasmes, gatavoja bišu vaska un cūku tauku sveces, sekoja līdzi dzīvnieku izcelsmes izejvielās balstītam ziepju un līmes vārīšanas procesam, izmēģināt veiksmi viduslaiku medībās, nobaudīja gardus ēdienus un dzērienus, iesaistījās 500 gadus senās bērnu spēlēs un piedalījās izglītojošās aktivitātēs ģimenēm par dzīvnieku nozīmi viduslaiku cilvēku dzīvē.

Aktivitātes papildināja viduslaiku mūzikas grupu "Gravrost", "Obscurus Orbis", "Fioretto" koncerti un Vēsturisko filmu skates filmu seansi.

Visas aktivitātes, kas norisinājās sestdien, norisināsies arī svētdien, 10.augustā. Cēsu Tūrisma informācijas centra pārstāvji informē, ka sestdien pirktā ieejas biļete būs derīga arī svētdien. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)