Banner 980x90

Šovasar Cēsīs notiks Latvijas Jaunatnes Olimpiāde

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Šodien, 1.februārī, Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs ar Izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski un Latvijas Olimpiskās komitejas prezidentu Aldonu Vrubļevski Rīgā parakstīja vienošanos par 2017.gada Latvijas Jaunatnes Olimpiādes rīkošanu Cēsīs, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Olimpiāde pilsētā norisināsies no 7.jūlija līdz 9.jūlijam. Cēsis pirmoreiz būs Latvijas Jaunatnes Olimpiādes galvenais organizators. Sporta sacensības notiks arī Smiltenes, Siguldas, Priekuļu, Valmieras, Jūrmalas, Burtnieku, Valkas un Rīgas novados.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, parakstot vienošanos, norādīja: "Latvijas Jaunatnes Olimpiāde ir nozīmīgākais kompleksais sporta pasākums skolu jaunatnei Latvijā. Tie ir sporta un jauniešu svētki, kas kopā pulcē tūkstošiem Latvijas jauniešu, lai spertu pirmos nopietnos soļus augstiem sasniegumiem lielākās un mazākās sporta arēnās. Jauniešiem šeit ir iespējas apliecināt savu cīņas sparu, neatlaidību un komandas kopības sajūtu, pierādot sava novada, pilsētas sportisko garu. Aiz visa tā ir nenovērtējams Latvijas kuplās sporta skolotāju saimes un treneru darbs, kuri spēj atklāt jaunos talantus un ieguldīt mērķtiecīgu darbu augstiem sporta sasniegumiem un veselīga dzīves veida nostiprināšanai."

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis norādīja uz Latvijas Jaunatnes Olimpiādes unikalitāti, jo Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kurā notiek šādas kompleksas sporta sacensības, kurās jauniešiem ir iespēja sevi pierādīt visos olimpiskajos sporta veidos. Nākamajās Olimpiskajās spēlēs tiks pievienotas jaunas disciplīnas - karatē, kāpšana un skeitbords. Tās papildinās arī Jaunatnes vasaras olimpiādes sacensību programmu. Līdzās olimpiskajiem sporta veidiem jauniešiem arī spēlēs florbolu un orientēsies.

Vrubļevskis izteica pilnu pārliecību, ka Cēsis spēs sarīkot sekmīgu olimpiādi, jo pilsēta sevi kā kompleksām sporta sacensībām piemērotu vietu apliecinājusi jau 2015.gadā, kad Latvijas Jaunatnes Olimpiādi rīkoja kopīgi ar Valmieru, un 2016.gadā, kad Valmiera un Cēsis sadarbojās Latvijas IV olimpiādes rīkošanā. Šo pārliecību stiprina arī Cēsu attīstītā infrastruktūra un aktīvā sporta dzīve.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs norādīja, ka šī būs Vidzemes olimpiāde ar mājvietu Cēsīs, jo tās norisē būs iesaistīti novadi no visa reģiona. Viņš pateicās par atbalstu Latvijas Olimpiskajai komitejai un Izglītības un zinātnes ministrijai, atzīstot, ka ar entuziasmu vien olimpiādi sarīkot nebūtu iespējams.

Latvijas Jaunatnes Olimpiāde ir valsts nozīmes uz Olimpiskajiem pamatprincipiem balstītas sporta sacensības, ko reizi divos gados rīko Latvijas Olimpiskā komiteja un organizē kāda no Latvijas novadu pašvaldībām ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas finansiālu atbalstu. Olimpiāde ir lielākās jaunatnes sporta sacensības Latvijā, kurās jaunajiem sportistiem būs iespēja mērot spēkus 29 dažādās disciplīnās. Tajā piedalīsies apmēram 3000 sportisti no visas Latvijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)