Banner 980x90

Šomēnes kustība "Es iešu balsot!" plāno apmeklēt vairāk nekā 20 Rīgas skolas

Septembrī kustība "Es iešu balsot!" apmeklējusi 11 Rīgas vidusskolas, bet līdz vēlēšanām ar balsošanas nozīmi plāno runāt ar vēl vairāk nekā desmit skolu 11. un 12.klašu skolēniem, aģentūru LETA informēja kustības organizators Ainārs Leijējs.
Kā stāsta Leijējs, tikšanās laikā ar vecāko klašu skolēniem nereti raisās diskusijas par parlamenta funkcijām, darbu, kā arī par to, kāda ir un kādai vajadzētu būt saiknei ar sabiedrību. Kustības atbalstītāji un jaunieši diskusijās dalās ar savu redzējumu par balsošanas nozīmi un sabiedrības līdzdalību politiskos procesos pēc vēlēšanām.

Skolēnu vēlme iesaistīties diskusijā katrā skolā esot atšķirīga, tomēr bieži vien jūtama skepse pret Saeimas darbību.

"Es iešu balsot!" atbalstu ir paudis uzņēmējs un maiznīcas "Lāči" īpašnieks Normunds Skauģis, Latvijas Radošo savienību padome, Latvijas Pilsoniskā alianse, Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš, Latvijas Jaunatnes padome, dzejnieks Kārlis Vērdiņš un rakstniece Nora Ikstena. Atbalstītāju vidū ir arī Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars, Latvijas Universitātes un Rīgas Tehniskās universitātes rektori - Mārcis Auziņš un Ivars Knēts, domubiedru grupa ejambalsot.lv, Latvijas Studentu apvienība, Rīgas Latviešu biedrība un Latvijas Komponistu savienība.

"Es iešu balsot!" aicina ikvienu kļūt par padomdevēju saviem radiniekiem, draugiem un kaimiņiem, mudinot viņus aktīvi piedalīties 10.Saeimas vēlēšanās. Jo vairāk pilsoņu piedalīsies vēlēšanās, jo partijām būs jāiegūst lielāks balsu skaits, lai pārvarētu 5% barjeru. Balsošanā piedaloties lielākam skaitam iedzīvotāju nekā pagājušās vēlēšanas, ir iespējamas arī ievērojamas pārmaiņas partiju iegūto vietu skaitā Saeimā, kas ievēlētajām politiskajām organizācijām liktu strādāt un pildīt solījumus, nevis savu neizdarību novelt uz citu partiju pleciem, uzskata Leijējs.

Kustība mudina sabiedrību rūpīgi analizēt partiju programmas, politiķu līdzšinējo darbību un viņu sadarbības partnerus. Iedzīvotājiem ir ne tikai iespēja panākt ievērojamu balsotāju aktivitāti, bet pēc 2.oktobra vēlēšanām turpināt aktīvi sekot līdzi ievēlēto deputātu un partiju solījumu pildīšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)