Banner 980x90

Šodien pils dārzā notiks "Saulgriežu jampadracis"

Šodien, 21.jūnijā, plkst.21.00 Cēsu Pils dārzā nāc uz "Saulgriežu Jampadraci", kuru organizē Cēsu Kultūras un Tūrisma centra jauktais koris "WENDEN".
Vai atceries, kā "Skroderdienās Silmačos" Pindacīša vērpa intrigas un zaga Ābramam lakatiņus; kā Rūdis ar Kārlēnu un Ieviņu ik pa laikam, tā paklusam mēģināja uzpīpot, iedzert miestiņu, kamēr citi gatavojās svētkiem; kā Tomuļu māte pret rītiem un vakariem noriebj Bebenes sāpošo vaigu, bet Zāra un Joske bučojās tā, ka šmaukstēja vien?

To visu un vēl dažādi interpretētas improvizācijas no R.Blaumaņa lugas kora "Wenden" izpildījumā varēs redzēt šajā uzvedumā, kurš tiek veidots interaktīvi, iesaistot skatītājus.

Skatītājiem būs iespēja dziedāt Jāņu un tradicionālās sadzīves dziesmas, apdziedāties, dejot, iet rotaļās, lēkt pāri ugunskuram un laimi zīlēt, kā tas ir bijis kopš sentēvu laikiem, kad Saulgrieži tika svinēti tieši šajā dienā – 21.jūnijā.

Uzvedumā piedalās Cēsu Kultūras un Tūrisma centra jauktais koris "WENDEN" (diriģente: Marika Slotina – Brante); Amatas novada vīru koris "CĒSIS" (diriģente: Marika Slotina – Brante); Cēsu Kultūras un Tūrisma TDA "RAITAIS SOLIS" (vadītājs: Andis Kozaks).
{baneris}
Galvenajās lomās iejutīsies kora "WENDEN" dalībnieki:
Jāņa tēvs – Jānis Lūkins; Jāņa māte – Aira Kārkliņa; Rūdis – Miks Dzenis; Kārlēns - Roberts Fridrihsons; Pindaks – Jānis Krastiņš; Pindacīša – Maiga Zalcmane; Ieviņa – Marēna Tokareva; Bebene – Marika Slotina – Brante; Tomuļu māte – Daina Lielbārde; Ābrams – Osvalds Simanovičs; Joske – Ivars Liepiņš; Zāra – Līga Treiliņa

Scenārijs un režija: kora "WENDEN" kopprojekts.

Uz tikšanos 21.jūnijā Cēsu Pils dārzā, plkst. 21.00!
Ieejas maksa: Ls 1.00; skolēniem, studentiem, pensionāriem – Ls 0.50.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)