Banner 980x90

Šodien noslēgsies projekta "Vienas profesijas dažādās sejas" sarunu cikls

Šodien, 17.maijā, noslēgsies "Cēsnieku kluba" projekta "Vienas profesijas dažādās sejas" sarunu cikls, kura pēdējā sērija notiek sadarbībā ar biedrību "Jauniešu konsultācijas" informēja Zane Siksnāne, Biedrības "Cēsinieku klubs" projektu vadītāja.

Noslēdzošās diskusijas par karjeras jautājumiem notiks trīs dažādās skolās - Stalbes vidusskolā, Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijā un Priekuļu vidusskolā. Tajās ar pēdējo klašu skolēniem tiksies Jauniešu konsultāciju pārstāvis Gundars Strazdiņš.

Pirmā diskusija notiks plkst.9.50 Stalbes vidusskolā, Pārgaujas novadā, otrā diskusija - plkst.12.15 Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijā, Cēsīs, Pūces ielā 2, savukārt trešā - plkst.13.45 Priekuļu vidusskolā, Cēsu prospektā 46. Diskusijās piedalīsies 11.-12.klašu skolēni.

"Pēdējā sarunu seriālā vēlējāmies orientēties uz audzēkņiem 12.klasēs mērķi parādīt jauniešiem resursus internetā un ārpus tā, kur meklēt informāciju par dažādām profesijām, brīvprātīgo darbu, praksi un meklēt patstāvīga darba iespējas, par ko pēdējos gados gādā biedrība Jauniešu konsultācijas un tās realizētie projekti," stāsta projekta "Vienas profesijas dažādās sejas" vadītāja Ilze Žagare.

Biedrība Jauniešu konsultācijas ar semināriem par karjeras jautājumiem skolās viesojas jau vairākus gadus. Semināra sākumā jaunieši noskatās dokumentālu īsfilmu Nākotnes aprēķins 2 par nākotnē pieprasītākajām profesijām Latvijā un pasaulē un diskutē par redzēto. Biedrības pārstāvji sniedz informāciju par portālu prakse.lv, Atvērto durvju nedēļu Latvijas uzņēmumos, karjeras katalogu Veiksmes formula 2, kā arī skaidro, pēc kādiem kritērijiem izvēlēties sev atbilstošāko augstskolu un mācīties moderni.
{baneris}
Līdz šim projekta Vienas profesijas dažādās sejas ietvaros jau ir notikušas piecas diskusijas Cēsu skolās par sešiem dažādiem karjeras virzieniem, uz kurām ir devušies 17 pieprasītu nozaru profesionāļi. Diskusijas kopumā ir apmeklējuši 500 skolēni, kuri uzklausījuši medicīnas, farmācijas nozares un dabaszinātņu ekspertus, arhitektūras, celtniecības un interjera dizaina pārstāvjus, kā arī iepazinušies ar informācijas tehnoloģiju, radošajā sfērā un uzņēmējdarbībā strādājošo pieredzi.
Sarunu seriālu Vienas profesijas dažādās sejas organizē biedrība Cēsinieku klubs sadarbībā ar Cēsu novada Jauniešu domi. Visas diskusijas ir iemūžinātas arī video formātā, lai par sarunās gūtajām atziņām drīzumā varētu uzzināt plašāks jauniešu loks interneta vietnē www.youtube.com. Projektu finansiāli atbalsta Sorosa fonds - Latvija. Plašāka informācija par Sorosa fonda - Latvija atbalsta virzieniem pieejama internetā www.sfl.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)