Banner 980x90

Šodien Cēsīs skanēs klasisko ģitāru orķestra koncerts

Šodien, 2.aprīlī, plkst.17.00 Adventistu Cēsu draudzes dievnamā skanēs klasisko ģitāru orķestra koncerts Ostholšteinas (Vācija) mūziķu izpildījumā, informē Daiga Janševska, Cēsu Kultūras centra Sabiedrisko attiecību un reklāmas speciāliste.
Orķestra aizsākums meklējams Vācijā, Ostholsteinas mūzikas skolā 2000. gadā. Orķestris pastāv un ar savu izpildījumu priecē klausītājus jau 10 gadus. Orķestra oficiālajā sastāvā ir 40 ģitāristi. Pārsteidzoša ir šo mūziķu vecuma amplitūda – no 9 līdz pat 76 gadiem.

Diriģents Andre as van Zoest. Andreas van Zoest ir divu ģitāru orķestru skolotājs, diriģents un direktors. Mūzikas skolā strādā kā pedagogs. Viņa audzēkņi tiek uzskatīti kā talantīgākie vācu mūziķu vidū.

Savu koncertturneju laikā apceļojuši gan Skandināvijas valstis, gan Ameriku, gan Dienvidameriku, kā arī pabijuši Beļģijā, Itālijā, Spānijā, Ungārijā, Šveicē un citur. Pēc koncerta Latvijā ģitāristi ir plānojuši dosies uz Igauniju un Krieviju, lai arī tur pārsteigtu savus klausītājus ar šo neparasto mūzikas izpildījumu.
{baneris}
Koncertā izskanēs skaņdarbi, kurus radījuši:
* Carl-Maria von Weber;
* Johann Sebastian Bach;
* Wolfgang Amadeus Mozart;
* Turlough O’Carolan;
* Johann Strauss;
* Edvard Grieg.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)