Banner 980x90

Šodien Cēsīs notiks Latviešu un dāņu sadancošanās koncerts "Dejo, un draugus sev atradīsi"

Šodien, 17.jūlijā plkst.16.00 Cēsīs, Maija parkā, sadancošanās koncerts, kurā uzstāsies dāņu tautas deju kopa DGI Storstrømmens rephold un Cēsu Kultūras centra tautas deju kolektīvs Dzirnas.  
Viesi no Dānijas uz mūsu valsti atbraukuši ar mērķi iepazīt mūsu zemi, atrast sev draugus Latvijā un izveidot kontaktus turpmākai sadarbībai. Koncerts "Dejo, un draugus sev atradīsi"

būs kā iepazīšanās sveiciens cēsniekiem, kurā sadancosies abi draudzīgie kolektīvi dāņu tautas deju kopa DGI Storstrømmens rephold un Cēsu Kultūras centra tautas deju kolektīvs Dzirnas.

Dāņu tautas deju kopa DGI Storstrømmens rephold eksistē jau 13 gadus un lielākā daļa tās dalībnieku dejo kopā jau no tās pirmsākumiem. Lai dāņu tautas dejas netiktu aizmirstas, kopas dalībnieki, galvenokārt, dejo tautas dejas, bet to programmā ir arī zviedru un īru tautas dejas. Dānijā lielākā interese par tautas dejām ir pieaugušo cilvēku starpā, tādēļ visu kopas dalībnieku vecums krietni pārsniedz 40 gadu vecumu. Kopa ir uzstājušies gan Dānijā, gan ārzemēs. Kopas pēdējais veiksmīgais brauciens veda uz Īriju.
{baneris}
Cēsu Kultūras centra senioru kolektīvs Dzirnas (kolektīva mākslinieciskā vadītāja Ruta Paulsone), dibināts 1962.gadā, un pašlaik tajā dejo dalībnieki vecumā no 50 līdz 75 gadiem. Neskatoties uz dalībnieku sirmajām galvām, sirdī jauns, enerģisks, draudzīgs un aktīvs kolektīvs, kurš 2007.gadā svinēja vērienīgu 45 gadu jubileju. Kolektīvs aktīvi koncertē, piedalās rajona un republikas deju svētkos, skatēs ieņem godalgotas vietas.

"Dzirnas" ņēmušas dalību folkloras festivālos Ungārijā, Francijā, Norvēģijā, Rowfantas Labrenča svētkos. Pabijuši Grieķijā – Krētas salā Latvijas Kultūras dienu pasākumos, kā arī snieguši koncertus Bavārijā "Vasaras serenādes" ietvaros. "Dzirnas" jau draudzējas ar radniecīgiem senioru kolektīviem no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Ik gadu rīko starptautiskus sadancošanas svētkus "Kam nav 100,tas var!" Kolektīva repertuārā ir latviešu tautas dejas, senās balles dejas un retro dejas. Tiek piedāvātas gadskārtu svētku tradicionālās programmas, un var izveidot programmu arī dažādiem pasākumiem.

Aicinām izbaudīt vasaras pēcpusdienu gleznainajā Maija parkā ar mūsmāju un viesu kolektīvu koncertu. Pasākums ir bez maksas.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)