Banner 980x90

Šodien Cēsīs ar jauniešiem diskutēs par populārākajām profesijām uzņēmējdarbībā

Šodien, 12.aprīlī, Cēsu Valsts ģimnāzijā (L.Paegles ielā 1) no plkst.15:00 līdz 16:30 ar pēdējo klašu jauniešiem diskutēs par darbu profesijās, vadot uzņēmumu, pārraugot finanses, kā arī strādājot pārdošanā vai mārketingā, infomēja biedrības "Cēsinieku klubs" projektu vadītāja Zane Siksnāne. Uzklausot profesionāļu pieredzi un padomus, jauniešiem būs iespēja iepazīt šo profesiju darba ikdienu un karjeras līkločus. Šī ir piektā diskusija projekta "Vienas profesijas dažādās sejas" ietvaros.
Diskusijā piedalīsies trīs bijušie cēsnieki, kuri paši kādreiz absolvējuši Cēsu skolas un bijuši izvēles priekšā, kurp doties tālāk un kādu profesiju izvēlēties. Viņu vidū būs AS "Cēsu Alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone-Zatlere, "Schneider Electric" finanšu direktors Baltijas valstīs Aigars Kokins un SIA "Valio International" valdes locekle, Latvijas filiāles un mārketinga vadītāja Evija Birstiņa. Viesi pastāstīs jauniešiem par savas darba ikdienas saturu, ritmu un lomu uzņēmumā, kā arī dalīsies pieredzē par nepieciešamo izglītību un karjeras veidošanu. Diskusijas dalībnieki tiks mudināti atklāti runāt gan par pozitīvajām, gan negatīvajām profesijas iezīmēm, radot jauniešiem skaidrāku priekšstatu par to, kas viņus sagaida pēc studijām.
{baneris}
"Katras diskusijas viesi ir komanda ar galveno uzdevumu – parādīt, ka ikvienai profesiju grupai ir "atšķirīgas sejas" – gan pēc ikdienas darba satura, gan personības īpašībām, gan izglītības un profesionālās pieredzes. Mūsu klausītāji ir tikpat dažādi – viņu vidū ir skolēni, kuri jau zina, par ko vēlas kļūt, bet nāk kliedēt savas šaubas, kā arī tie, kuri vēl ir meklējumos", stāsta projekta vadītāja un diskusiju moderatore Ilze Žagare. "Mērķis ir sasniegts, ja jaunietis ir noskaidrojis virkni neskaidro jautājumu par attiecīgo profesiju, bet vienlaikus saprot, cik plašs izziņas lauks viņam vēl ir jāpaspēj aptvert līdz lielajam izvēles brīdim".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)