Banner 980x90

Slēpošanas kalni šosezon strādā ar zaudējumiem

Šosezon Latvijas kalnu slēpošanas trašu apsaimniekotāji lielākoties strādā ar zaudējumiem, paredzot pat tikai pusi no plānotajiem ienākumiem, liecina biznesa portāla "Nozare.lv" veiktā aptauja.

Pēc Cēsu "Žagarkalna" pārstāvja teiktā, kalns vēl darbojās, tiesa, tikai galvenās trases un pamazām tiek saskatīta finiša taisne. Pagaidām sniegs vēl esot, bet, kas notiks pēc šīs nedēļas nogales, nav paredzams.

"Šogad iet pavisam bēdīgi, plānots, ka iekasēsim tikai pusi no paredzētajiem sezonas ienākumiem. Ja nākamais gads būs tāds pats, tad, domāju, ka daudziem kalniem būs "jāklapē savas bodītes ciet"," atzīst "Žagarkalns" pārstāvis.

Nedaudz cerīgāka situācija šogad ir Latvijas augstākā kalna Gaiziņkalna slēpošanas trasei "Golgāts" Madonas novadā. Tur pagaidām temperatūra stabili turas ap mīnus 3 grādiem, trasē nodrošinot stabilu sniega kārtu un to, ka sezonu būs iespējams nedaudz pagarināt. Tomēr, kā atzina "Golgāta" īpašnieks Juris Stradiņš, iecerētais apgrozījums nav sasniegts.

Krimuldas novada Reiņa trasē 2.martā norisināsies trešais posms bērnu slēpošanas sacensībās līdz septiņu gadu vecumam "Mazais Reinis". Sazinoties ar Reiņa trasi, "Nozare.lv" noskaidroja, ka sacensības netiks atceltas. Tomēr arī "Reiņa trasē" šogad jūt to, ka slēpotāju skaits samazinās, lai gan sniegs uz kalna vēl ir pietiekošā daudzumā.

Siltais laiks cilvēkiem liek domāt, ka arī slēpošanas sezona ir beigusies, un tas ir iemesls kāpēc kalni nav apmeklēti, skaidro Reiņa trases pārstāvis.

Arī pārējo kalnu slēpošanas trašu pārstāvji, ar kuriem sazinājās "Nozare.lv", paredz, ka pēc šīs nedēļas nogales lielākā daļa trašu tiks slēgtas.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozi tuvākajās dienās Latvijā gaidāms lielākoties mākoņains laiks, vietām nelieli nokrišņi - lietus un slapjš sniegs. Naktī gaidāms neliels sals līdz mīnus 2 grādiem, bet dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 2, plus 6 grādiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)