Banner 980x90

Skolēni viesosies Cēsu profesionālajā vidusskolā

Arī maijā turpināsies skolēnu ekskursijas, kas tiek organizētas Vidzemes plānošanas reģiona izsludinātā konkursa 7.-9.klašu skolēniem "5 minūtes manā sapņu profesijā" ietvaros. Jau ceturtdien, 7.maijā astoņi skolēni no visas Vidzemes dosies iepazīties ar Cēsu profesionālās vidusskolas piedāvājumu.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Vidzemes plānošanas reģionā, skolā viesosies 7.-9.klašu skolēni no Kokneses novada un Madonas novada. Lielākā interese ir par kokizstrādājumu ražošanu – skola piedāvā apgūt namdara, mēbeļu galdnieka, restauratora asistenta un mēbeļu dizaina speciālista amatus. Skolas piedāvā apmācīt arī elektrotehniķus. Iepazīstoties ar mācību programmām, skolas administrācija piedāvās ekskursantiem piedalīties arī Amatnieku dienās, kuru ietvaros potenciālie audzēkņi varēs iemēģināt roku, praktiski darbojoties ar koku.

Vērtīga pieredze un īstens motivācijas smelšanas avots būs SIA "Kampenuss furniture" apmeklējums. Uzņēmumu dibinājis Cēsu profesionālās vidusskolas absolvents. Uzņēmums izgatavo augstas kvalitātes koka izstrādājumus, īpašu uzmanību pievēršot dizainam un kvalitātei, tostarp cenšoties izmantot tikai Latvijas materiālus. Uzņēmuma vadība postulējusi, ka galdniecības nozares nākotne tai ļoti rūp, tāpēc sadarbībā ar Cēsu profesionālo vidusskolu pie sevis apmāca arī jaunos galdniekus.

Arī Cēsu profesionālā vidusskola piesaistījusi ESF fonda līdzekļus, lai varētu saviem audzēkņiem piedāvāt stipendijas, kā arī investējusi ERAF līdzekļus mācību aprīkojuma modernizācijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)