Banner 980x90

Sieviešu basketbola komanda "Cēsis" pieticīgā budžeta dēļ sezonu sāks ar jaunatnes sastāvu

Foto: Cesis24.lv
Foto: Cesis24.lv

Viena no Latvijas sieviešu basketbola vadošajām komandām "Cēsis" pieticīgā budžeta dēļ šo sezonu sāks ar jaunatnes vienībai piemērotu sastāvu, informē klubs.

Pirmais mačs Cēsu klubam gaidāms trešdien, kad Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā paredzēta tikšanās ar Latvijas U-16 izlasi.

Ņemot vērā kluba pašreizējās finansiālās iespējas, svarīgākais uzdevums bija saglabāt "Cēsis" pārstāvniecību Latvijas čempionātā, augstākos sportiskos mērķus uz brīdi atstājot malā. Komanda turpinās pastāvēt, galvenā trenera amatā paliekot Uģim Viļumam un vienības sastāvā pulcējot sevi pierādīt gribošas, citu klubu uzmanības lokā vēl nenonākušas spēlētājas, vēsta vienība.

"Cēsis" sastāvā šobrīd ir 13 basketbolistes, no kurām vecākā ir 1991.gadā dzimusī Anete Erdmane, bet pārējās dzimušas no 1997. līdz 2001.gadam.

Pagājušajā sezonā Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempionātā desmit spēlētājas pārstāvēja TTP-1 komandu, bet Erdmane spēlēja "Ventspils" komandā Jaunās sieviešu basketbola līgas (JSBL) turnīrā, kur vidēji guva 7,8 punktus un izcīnīja 7 atlēkušās bumbas. Piecām spēlētājam ir neliela Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēļu pieredze Latvijas U-16 izlases sastāvā.

"Sezona ir gara, un tās laikā būs iespēja pastiprināt komandas sastāvu. "TTT Rīga" ir kļuvusi spēcīgāka, "Vega 1"/"Liepāja" arī, taču tas noticis uz citu vienību rēķina. Ar pārējām komandām noteikti mēģināsim cīnīties. "Cēsis" nav atteikušās no mērķa pamatturnīru beigt starp Latvijas četrām labākajām un pavasarī piedalīties izslēgšanas spēlēs," pauda Viļums. "Šajā vecumā meistarība ir tik, cik ir. Lai spēlētu pozicionālu basketbolu, mums tās ir par maz. Arī sarežģītas kombinācijas nebūs piemērotas. Pirmkārt, jācenšas panākt katras spēlētājas individuāla izaugsme spēlē viens pret vienu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Ir perspektīvas un labas spēlētājas, ir neierobežots darba lauks. Treniņos jau ir izveidojies līderu loks. Redzot, ar kādu azartu meitenes strādā pie katras individuālās meistarības, ir pārliecība, ka varēsim paveikt vairāk, nekā apkārtējie no mums gaida."

"Cēsis" vienība šosezon grasās piedalīties tikai Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā, kas vienlaikus būs arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) turnīrs.

Šosezon Latvijas-Igaunijas apvienotā čempionāta regulārajā turnīrā piedalās 11 komandas - septiņas no Latvijas ("TTT Rīga - Juniores", "Latvijas Universitāte", Latvijas U-16 izlase, "Cēsis", "TTT Rīga", "Vega 1"/"Liepāja", RSU/"Merks"), kā arī četras no Igaunijas (Tallinas 1182, "Tallinas Universitāte", "Audentes" un "Tartu Universitāte").

Piecas labākās komandas kopā ar Somijas čempionvienību Lāpenrantas "Cats" pēc jaunā gada divos apļos cīnīsies par četrām ceļazīmēm uz labāko sešu komandu finālturnīru. Katrai valstij divu apļu turnīrā garantētas divas vietas.

Pārējās sešas komandas vājākajā grupā divos apļos cīnīsies par 7. un 8.vietu, kas dos tiesības pārspēlēs ar spēcīgākās grupas 5. un 6.vietas ieguvējām cīnīties par tiesībām piedalīties finālsešinieka turnīrā.

Tikmēr LSBL izslēgšanas turnīrā aprīlī piedalīsies četras labākās Latvijas komandas pēc Latvijas - Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)