Banner 980x90

SIA "VTU Valmiera" parakstīts līgums par desmit jaunu autobusu iegādi

22.septembrī SIA "VTU Valmiera" parakstīts līgums par 10 jaunu starppilsētu nozīmes autobusu iegādi. Iveco Crossway Pro un Setra S 415 UL business  markas transportlīdzekļi pakāpeniski kursēt sāks 2015.gada sākumā.

Valdes priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš skaidro, ka jaunu autobusu iegāde svarīga ne tikai pasažieru ērtībām, bet veicina arī resursu ietaupījumu, balstoties uz degvielas patēriņu, izmešu daudzumu, remontdarbu apjomu. Jaunie transportlīdzekļi uzņēmumā būs pirmie ar EURO 6 emisijas standarta nodrošinājumu.

Atklātā konkursa "Autobusu piegāde un finansēšana", kas tika izsludināts 2014.gada februārī, pirmajā daļā pieteicās četri, bet otrajā - trīs pretendenti.

Galvenā prasība bija valsts SIA "Autotransporta direkcija" noteikto kvalitātes standartu ievērošana.

Pasažieriem interesanti zināt, ka autobusos, papildus citiem ērtības un drošības nodrošinājumiem, būs 49 sēdvietas, iespēja transportēt ratiņkrēslu, atvieglota iekāpšana un ērts brauciens iedzīvotājiem ar invaliditāti, grūtniecēm un personām ar maziem bērniem, vienmērīga temperatūra salonā, neskatoties uz laika apstākļiem, ergonomiski un regulējami vadītāja un pasažieru sēdekļi, elektroniskās maršrutu zīmes. Notiks arī darbinieku apmācība autobusu pareizā un ekonomiskā ekspluatācijā. Jaunie transportlīdzekļi atbilst Eiropas Savienības prasībām par samazinātu degvielas patēriņu un izmešu apjomu, tiem sniegti arī vairāki garantiju nodrošinājumi.

Konkursa pirmajā daļā par uzvarētājiem atzīti SIA "Alkom Trans" un SIA "SEB līzings", kas piegādās sešus jaunus Iveco Crossway Pro markas autobusus. Savukārt otrajā daļā par uzvarētājiem atzīti SIA "M.E.LAT-LUX" un SIA "SEB līzings", kas piegādās četrus jaunus Setra S 415 UL business markas autobusus.

Līgums paredz 10 autobusu iegādi par kopējo summu 1540800 EUR, neieskaitot PVN un līzinga maksājumus. Iegāde plānota ar finanšu līzingu, nodrošinot 20% pirmo iemaksu un veicot maksājumus 8 gadus, tos uzsākot pēc iegādāto transportlīdzekļu nodošanas ekspluatācijā.

Pašlaik SIA "VTU Valmiera" ir 41 lielas ietilpības starppilsētu nozīmes autobuss. Uzņēmums izpilda 24 reģionālos starppilsētu maršrutus.

Ar jaunajiem autobusiem pakāpeniski tiks aizstāti nokalpojušie. Iepriekš jauni starppilsētu pārvadājumiem paredzēti sabiedriskie transportlīdzekļi uzņēmumā tika iegādāti 2007.gada nogalē.

Zīmīgi, ka jaunie autobusi kursēt sāks SIA "VTU Valmiera" 70.jubilejas gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)