Banner 980x90

Sestdien Raunas novadā notiks Viduslaiku svētki

Rīga, 13.maijs, LETA. Sestdien, 18.maijā, Raunas novadā notiks Viduslaiku svētki, aģentūru LETA informēja Raunas novada sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Lācis.

No rīta tirgū par viduslaiku noskaņu rūpēsies ne vien 64 dažādi tirgotāji, bet arī ciemiņi no Latgales - biedrība "Kroma Klons", kas popularizē un imitē senvēstures notikumus, kā arī vēstures atdzīvinātāji - "Araisis". Bērni kopā ar vecākiem, draugiem un radiem varēs vērot burvju triku šovu Raunas pilsdrupu estrādē.

"Villa Santa" restorāna šefpavārs Juris Sapožņikovu-Pētersons demonstrēs meistarklasi viduslaiku maltītes pagatavošanā, kā arī notiks degustācija.

Vakarā Raunas muzeja telpās tiks atklāta izstāde "Varoņa ceļš sākas skolā: Raunas apkārtnes skolas simts gados", kas veltīta Raunas skolu vēsturei un tiem Latvijā ievērojamiem cilvēkiem, kuru izglītības ceļš sācies Raunas un tuvākās apkārtnes skolās, kā piemēram: Jānis Cimze, Pēteris Šmits, Jūlijs Auškāps u.c.

Raunas pilsdrupu pakājē uz koncertu "Vēlēšanās" aicinās mūziķi Ieva Akuratere, Aivars Hermanis, Raimonds Macats un Ēriks Upenieks.

Raunas novada tūrisma informācijas centrs piedāvās "Dienas speciālo tūrisma piedāvājumu jūsu dienai Ronnenburgā jeb Raunā" - izstādi Tanīsa kalnā, pastaigu maršrutu seriāla "Viss pa jaunam" Skaistkalnu takās, unikālu iespēju uzkāpt baznīcas tornī, laivošanu un buļbu cepšanu pie Staburaga.

Visu dienu būs atvērts pilsdrupu skatu tornis, no kura paveras lieliska panorāma uz Raunas centru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)