Banner 980x90

Sestdien atklās tēlnieka Matiasa Jansona personālizstādi "2.līmenis"

No 31.jūlija līdz 5.septembrim Cēsu Vēstures un mākslas muzejā skatāma tēlnieka Matiasa Jansona personālizstāde "2.līmenis".
Izstādes autors Matiass Jansons uzsver, ka šī izstāde ir kā publiskas atskaites punkts Cēsīm, cēsniekiem, jo visas skulptūras tiek radītas tēlniecības darbnīcās, dzimtas mājās "Siļķēs", bet izstādēs, simpozijos un citos mākslas pasākumos, pārsvarā, piedalās ar darbiem citur Latvijā vai ārzemēs.

"Otrais līmenis ir mana otrā personālizstāde Cēsīs un tāpat kā pirmā 2006.gadā - tā skatāma Mākslas un vēstures muzejā, Lādemahera tornī. Pagājušo reizi tā bija iekārtota torņa pagrabā - nu laikam esmu izaudzis līdz torņa otrā stāva līmenim," par izstādes nosaukumu un ideju ar smaidu stāsta tās autors Matiass Jansons.

Šoreiz tēlnieka Matiasa Jansona personālizstādē "2.līmenis" būs skatāmas skulptūras dažādos materiālos - granītā, dolomītā, teracco M, sālī un fotogrāfijās.

"Joprojām pieturos pie trim sev galvenajiem motīviem - forma, siluets un sajūtas," savu māksliniecisko rokrakstu raksturo tēlnieks.

Matiass Jansons(1973.) Mācījies Latvijas Mākslas Akadēmijā, Tēlniecības nodaļā. Vecāku - tēlnieku Andreja Jansona un Maijas Baltiņas vadībā pilnveidojis māku granīta izmantošanā tēlniecībā.
{baneris}
Regulāri piedalās dažādās mākslas izstādēs, projektos, simpozijos. Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Iecienītākie materiāli: granīts, dolomīts un autortehnika - teracco M.

Tēlniecības vilinājums turpinās jau trešajā paaudzē, jo Jansonu dzimta ir tēlnieki trīs paaudzēs – Kārlis Jansons (1896-1986), Andrejs Jansons (1937-2006) un Matiass Jansons(1973).

Cēsīs apskatāmas Jansonu dzimtas skulptūras: Matiass Jansons "Gadsimtiem ejot", Andrejs Jansons  "Mātes karā", prof. Kārlis Jansons "Cīņa ar Kentauru", "Zemes māte".

Izstādes atklāšana un tikšanās ar tēlnieku Matiasu Jansonu 31.jūlijā plkst.13.00 Cēsu Vēstures un mākslas muzejā (Pils laukums 9).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)