Banner 980x90

Seši dabīgi līdzekļi skaistumam, kas darbojas pārliecinoši

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Lai gan skaistumkopšanas jomā par līdzekļu trūkumu sūdzēties nevaram, jo ieejot veikalos redzams - plaukti vai lūzt no visdažādākajām burciņām un pudelītēm, tomēr reizēm gribas palutināt sevi ar ko vienkāršu, dabīgu un efektīvu. Lūk, 6 dabīgi skaistumkopšanas līdzekļi, kas pazīstami sievietēm jau no seniem laikiem. Un - to aktualitāte nav zudusi. Kādēļ? Atbilde ir vienkārša - tie tiešām darbojas!

Sāls. To pazina un izmantoja skaistumkopšanā sievietes jau Senajā Romā, Grieķijā un Ēģiptē. Sevišķi vērtīgs ir Nāves jūras sāls. Tas ir ļoti bagāts ar minerālvielām, piemēram, magniju, un spēj darīt gluži vai brīnumus ar tavu ādu. Kā tas darbojas? Pamatā sāls darbojas kā dabīgs līdzeklis cīņā ar novecošanās pazīmēm, palīdz atjaunot mitruma līmeni ādā, kā arī – samazina iekaisumus un palīdz ārstēt dažādas ādas problēmas. Kā izmantot? Vislabākais variants ir sāli izmantot mājās gatavotiem ķermeņa skrubjiem un noteikti – vannām. 

Cukurs. Cukuram gan nav ticis tik daudz slavas dziesmu, kā sālim, attiecībā uz skaistuma kopšanu un vairošanu, tomēr – arī cukuru sievietes ir izmantojušas skaistumkopšanā jau no seniem laikiem. Visiecienītākais tas ir bijis Tuvajos Austrumos, kur ticis izmantots, lai tiktu vaļā no nevēlamajiem matiņiem. Arī mūsdienās cukurs tiek izmantots nevēlamo matiņu apakrošanā, jo ir dabīgs, nekairina ādu un šāda vaksācija nav tik sāpīga, kā ar parasto vasku. Taču mājas apstākļos noteikti vajag izmēģināt arī cukura ķermeņa skrubi – āda paliks maiga, gluda un ļoti patīkama!

Piens. Nu kura gan nav dzirdējusi stāstu par Ēģiptes valdnieci Kleopatru un viņas slavenajām piena vannām, vai ne? Un izrādās – šie stāsti tiešām nav stāstīti velti! Piens ir viens no skaistuma kopšanas līdzekļiem, kas tiešām darbojas nevainojami attiecībā uz tavu ādu. Labi, mūsdienās veselas vannas piepildīšana ar siltu ēzeļmātes pienu tiešām būtu liela greznība, tomēr pastāv arī citas iespējas. Ko piens dod? Galvenais – tas satur pienskābi, kas ideāli attīra tavu ādu, nolobot atmirušās šūnas un atstājot to zīdaini maigu. Kā pienu izmantot? Viennozīmīgi – vannām. Pamēģini pievienot vannas ūdenim 2 glāzes piena. Ja vēlies smaržu – izšķīdini pienā pāris pilienus sev tīkamas ēteriskās eļļas.

Olīveļļa. To visvairāk mīlējušas un izmantojušas Senās Grieķijas sievietes. Un pareizi jau vien ir – pastāv uzskats, ka nav labāka dabīgā līdzekļa bojātu matu atjaunošanai, par olīveļļu. Tā gan atjauno matus, gan baro tos un piedod spīdumu. Lai šo efektu panāktu – olīveļļu, vēlams, siltu, ieziež matos un patur vismaz pusstundu vai ilgāk pirms matu mazgāšanas. Tāpat olīveļļa ir lieliska arī ādas kopšanā – tā mitrina un baro ādu, atjauno to. Nenosprosto poras, palīdz cīnīties ar novecošanās pazīmēm. To var pievienot, piemēram, pašas gatavotiem ķermeņa skrubjiem. Vienkārša, bet lieliska recepte – sajauc sāli ar olīveļļu – efektīvs skrubis, kas ādu padara ideālu. Protams – ļoti būtiska ir eļļas kvalitāte. 

Tēja. Tieši – zaļā tēja. Par tās pielietošanu skaistuma kopšanā visvairāk nopelnu ir Āzijas sievietēm. Geišu viens no galvenajiem skaistas ādas noslēpumiem ir bijis tieši zaļā tēja. Tā izmantošana gan iekšķīgi, gan ārīgi. Tā satur ļoti daudz vērtīgu vielu, kas spēj labvēlīgi iedarboties uz ādu. Piemēram, polifenolus, kas likvidē brīvos radikāļus. Tāpat vielas, kas veicina ādas dzīšanu un pašatjaunošanos. Kā izmantot? Pamēģini zaļo tēju pievienot ūdenim vannojoties! Tāpat – izmantot stipru zaļās tējas novārījumu ķermeņa un sejas skrubjos, maskās. 

Medus. Tā galvenais devums – spēja ādu attīrīt, mitrināt un barot. Starp citu – tas palīdz ādu arī saglabāt elastīgu. To visu medus spēj, pateicoties bioloģiski aktīvajām un ēteriskajām sastāvdaļām. Ar medu gan jābūt uzmanīgām tām, kuras ir alerģiskas un ar jutīgu ādu. Tas nenozīmē, ka lietot nevar, bet sākumā vajadzētu pārliecināties, vai alerģijas nav. Visas citas var izmantot medu uz nebēdu, piemēram, matu un sejas maskās, pirts procedūrās un pat ķermeņa masāžās un pašmasāžās.

Raksts tapis sadarbībā ar 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)