Banner 980x90

Sējējs: Nav pārmetumu komandai par pašatdevi un cīņassparu mačā pret "Avangard"

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" hokejistiem trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pret Omskas "Avangard" nebija problēmu ar pašatdevi un cīņassparu, preses konferencē atzina vienības pašreizējais galvenā trenera pienākumu izpildītājs Normunds Sējējs.

Kā ziņots, "Dinamo" trešdien savā laukumā ar 1:2 (1:0, 0:2, 0:0) piekāpās Austrumu konferences līdervienībai "Avangard". Pēc pirmās trešdaļas rīdzinieki bija vadībā ar 1:0, bet noslēdzošajā periodā, esot iedzinējos ar 1:2, mājinieki ar savu aktivitāti vairākkārt izprovocēja pretiniekus uz asumiem.

"Nav pārmetumu komandai par pašatdevi un cīņassparu. Pirmajā trešdaļā spēle sanāca labāk nekā parasti, taču kopumā klibo realizācija," norādīja Sējējs. "Pieļāvām divas rupjas kļūdas, kā rezultātā ielaidām vārtus mazākumā. Sāpīgs zaudējums ar 1:2 jau otro reizi pēc kārtas."

Vārtus rīdzinieku labā guva Edgars Kulda, kurš ripu pretinieku vārtos raidīja pēc rezultatīvas Vitālija Pavlova piespēles.

"Mača sākums bija labs, nospēlējām aktīvi. Kad iemetām pirmos vārtus, sajutām spēli. Abi zaudētie vārti bija mūsu pozicionālas kļūdas," kluba mājaslapā citēts Pavlovs. "Pēc tam pretinieki nedaudz pārņēma iniciatīvu. Trešajā trešdaļā darījām, ko varējām, bet ar vieniem gūtiem vārtiem bija par maz."

"Bija pāris saķeršanās. Īpaši tad, kad pretinieks meta pa vārtiem pēc tiesneša svilpes. Bija pagājušas jau kādas trīs sekundes, un par to ir jāsoda. Par mūsu komandu neko sliktu nevar teikt - gājām, sitāmies viens par otru, aizstāvējām vārtsargu," atzīmēja hokejists. "Fiziski esam sagatavoti teicami, tāpēc pie šāda režīma jūtos ļoti labi. Atliek vien spēlēt, cik vien labi var un jācīnās par uzvaru katrā spēlē."

Kā zināms, iepriekšējā nedēļā Rīgas "Dinamo" kluba vadība neveiksmīgā snieguma dēļ no galvenā trenera amata atlaida somu Kari Heikili, kā arī viņa palīgu un tautieti Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Normundu Sējēju, kurš turpina pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Pēc somu atbrīvošanas rīdzinieki aizvadījuši divus mačus izbraukumā - vispirms ar 3:1 tika pieveikts Podoļskas "Vitjaz", bet vēl svētdien ar 1:2 nācās piekāpties pašlaik savainotā uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo". Pēdējos mačos Rīgas kluba vārtus sargā čehs Jakubs Sedlāčeks.

"Sedlāčeks ir attaisnojis savas cerības, arī šajā mačā nostāvēja labi," stāstīja Sējējs. "Nepatika tikai tie vienīgie zaudētie vārti mačā pret "Vitjaz", pārējās cīņās nostāvējis godam."

"Avangard" labā pa precīzam metienam veica Antons Burdasovs un Pjotrs Hohrjakovs.

"Pirmajā periodā spēlējām nepareizi. Otrajā trešdaļā pusi spēlējām par visiem 100%, savukārt trešajā nosargājām uzvaru," norādīja "Avangard" galvenais treneris Jevgēņijs Kornouhovs.

Ar šo maču rīdzinieki uzsāka mājas spēļu maratonu, jo turpinājumā savā laukumā gaidāmi vēl seši mači, bet nākamā cīņa izbraukumā tiks aizvadīta vien 30.janvārī, kad būs jāspēkojas pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Kaut rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 16 punktiem, cerības uz Gagarina kausu saglabā, jo vairākas konkurentes aizvadījušas pat par 2-3 spēlēm vairāk. Rīgas "Dinamo" ar 57 punktiem 47 mačos atrodas 12.pozīcijā Rietumu konferencē, bet astotajā pozīcijā esošā Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan" tikusi pie 73 punktiem 50 cīņās.

Līdz sezonas beigām Rīgas "Dinamo" atlicis aizvadīt vēl 13 spēles, no kurām desmit būs savā laukumā. Tiesa, pēc savā laukumā parādītā snieguma rīdzinieki ir pēdējā vietā visā līgā - 20 spēlēs tikuši pie 20 punktiem, svinot vien četras uzvaras pamatlaikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)