Banner 980x90

SEB MTB velomaratona posmā dzīvību zaudējis junioru izlases līderis Čakšs

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Šīs sezonas pirmajā SEB MTB velomaratona posmā svētdien, 24.aprīlī traģiski bojā gājis Latvijas junioru šosejas riteņbraukšanas izlases līderis Niklāvs Aleksandrs Čakšs, aģentūru LETA informēja sacensību rīkotāji.

17 gadus vecais Čakšam slikti palika neilgi pēc sacensību finiša. Vairāk nekā stundu neatliekamās palīdzības mediķu brigāde cīnījās par jaunā sportista dzīvību, taču viņu glābt neizdevās.

Riteņbraukšanas treneris, sacensību organizators Igo Japiņš aģentūrai LETA sacīja, ka jaunais sportists paspējis pēc sacensībām nomazgāties, atpūsties, taču tad puisim kļuvis slikti. Turpat sacensību teritorijā esošie mediķi pusotru stundu veikuši reanimēšanas pasākumus, taču sportistam dzīvību izglābt nav izdevies.

Notikuma vietā mediķi pauduši, ka veselības problēmas varētu nebūt saistītas ar sirdsdarbības traucējumiem.

Japiņš sacīja, ka Čakss bijis labākais izlases sportists, viņam notikušas regulāras veselības pārbaudes. Japiņš runājis arī ar jaunieša treneriem, kuri sacīja, ka sportistam iepriekš nav konstatētas nekādas veselības problēmas.

Mediķu klātbūtne sacensībās esot nodrošināta kā ierasts. Uzlabojumu nepieciešamību šajā saistībā turpmākajās sacensībās Japiņš pašreiz nesaskata, jo traģiskais notikums nav saistāms ar kavētu medicīniskās palīdzības sniegšanu. "Pašreiz nav skaidrs, kas noticis. Savā ziņā kaut kas mistisks. Čakšs nebija nesagatavots sportists no ielas, bet labākais izlases dalībnieks, kurš trenējās," pauda Japiņš.

Kopumā svētdien sacensībās piedalījās vairāk nekā 2000 riteņbraucēji.

Jau pēc divām nedēļām SEB MTB maratona sezona turpināsies Smiltenē, kur 8.maijā tiks noskaidroti arī spēcīgākie Latvijas čempionāta vērtējumā. Savukārt 5.jūnijā Siguldā SEB MTB trešais posms būs arī Eiropas XCM čempionāts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)