Banner 980x90

Sākti Cēsu Centrālās bibliotēkas fasādes atjaunošanas darbi

No jūlija būvnieki ir sākuši Cēsu Centrālās bibliotēkas ēkas Raunas ielā 1 fasādes atjaunošanas darbus, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas speciāliste Ance Saulīte.
Tikmēr bibliotēkas iekštelpās notiek sienu apmešanas darbi, kas jau drīzumā noslēgsies pagrabstāvā un pirmajā stāvā. Kā pastāstīja atbildīgais būvdarbu vadītājs Valdis Pētersons, nākamnedēļ tiks pabeigtas arī jumta konstrukcijas.

Aktīvi norit darbi pie ēkas apkārtnes sakārtošana un tiltiņa izveidošanas, kas savienos ietvi ar bibliotēkas jauno ieeju Stacijas laukuma pusē. Līdz ar to ir pārcelta Rīgas autobusu atiešanas platforma Nr.9 uz Stacijas laukuma malu pie spēļu zāles "Fēnikss".

Projekta mērķis ir izveidot daudzfunkcionālu reģiona un novada bibliotēku, dažādojot un paplašinot pakalpojumu klāstu, veicinot to pieejamību visiem iedzīvotājiem un palielinot pilsētas pievilcību, tādējādi sekmējot reģiona konkurētspēju un pievilcību darba un dzīves apstākļiem.

Projekts "Cēsu Centrālās bibliotēkas ēkas renovācija un pieejamības nodrošināšana" sākts 2013.gadā un tiek īstenots ES līdzfinansētās aktivitātes "Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai" gaitā.

Kopējās projekta izmaksas ir 2 918 405 Eur. No tiem Cēsu novada pašvaldības finansējums ir 437 058 Eur apmērā, ERAF finansējums – 2 417 360 Eur, valsts budžeta dotācija 63 987 Eur apmērā. Projekta noslēgums paredzēts 2014.gada decembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)