Banner 980x90

Sākas Cēsu mākslas festivāls

Piektdien, 11.jūlijā, sākās mākslas festivāls "Cēsis 2014", kas ilgs līdz 9.augustam.
Festivāla atklāšana norisinājās divās daļās. Pirmajā daļā mākslas baudītāji pulcējās Cēsu alus brūzī uz vizuālās mākslas programmas atklāšanu, kurā bija vērojami pasaulslavenā lietuviešu izcelsmes amerikāņa Jona Meka darbi, kā arī Kaspara Podnieka, Kriša Salmaņa un Artūra Puntes darbi. 

Pēc vizuālā mākslas programmas sekoja mākslas festivāla svinīga atklāšana Vidzemes koncertzālē "Cēsis". 

Festivāla atklāšanas svinīgajā pasākumā Latvijas kultūras ministre Dace Melnbārde norādīja: "No savas puses gribētu novēlēt mums visiem interesantu vakaru un Cēsīm vēlos novēlēt, lai šis festivāls un arī citi piesaista cilvēkus gan no dažādām Latvijas, gan pasaules malām. Lai pilsēta top krāšņāka un cilvēki vēlētos šeit dzīvot, jo Cēsīs tiešām veidojas labas dzīves kvalitāte."

Savukārt Cēsu novada pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs teica: "Pagājušajā gadā stāvot mākslas festivāla atklāšanas parādē, es teicu - ceru, ka šis ir pēdējais gads, kad atklāšana notiek sporta kompleksā. Tas ir noticis! Pa šo gadu Cēsis ir kļuvušas bagātākas par vienu izcilu un profesionālu kultūras būvi. Cēsis jau mērķtiecīgi investē kultūras, tūrisma un izglītības jomā, taču ļoti svarīgi ir cilvēki. Man ir prieks, ka Cēsīs aizvien biežāk pulcējas cilvēki, kas vēlas īstenot interesantas un trakas idejas. Tā ir tā vērtība, ko mēs turpmākajos gados gribētu attīstīt."

Atklāšanas pasākuma pirmajā daļā tika demonstrēta Jona Meka dokumentālā filma "Endija Vorhola dzīves ainas: draudzības un krustpunkti" (1982).

Pasākuma otrajā daļā - muzikāls notikums "Kinomūzika okeāna viļņos", kurā populārais komponists un perkusionists Rihards Zaļupe kopā saviem domubiedriem izpildīja paša komponēto mūziku Māra Martinsona filmai "Oki - okeāna vidū" speciāli festivāla atklāšanai tapušā aranžējumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)