Banner 980x90

"Rubene" sagādā "Cēsu alus"/"Lekrings" ceturto zaudējumu šosezon

Latvijas vīriešu florbola čempionāta spēlē svētdien, 25.janvārī, Kocēnu "Rubene" savā laukumā ar rezultātu 7:3 (1:1, 3:0, 3:2) uzvarēja valsts čempionus "Cēsu alus"/"Lekrings", sagādājot tiem ceturto zaudējumu šosezon un ļaujot "Mogo-RTU"/"Rockets" nostiprināties kopvērtējuma pirmajā vietā.

Pirmās trešdaļas vidū vadībā izvirzījās cēsnieki, tomēr nākamos četrus vārtus pēc kārtas guva "Rubene", kas pēc otrās trešdaļas atradās vadībā ar 4:1. Noslēdzošajā trešdaļā viesi par uzvaru vairs nepacīnījās.

Ingars Matisons uzvarētāju rindās izcēlās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet viesu sastāvā pie vieniem vārtiem un vienas piespēles tika Andris Malkavs.

Cēsu klubs trīs no šosezon četriem piedzīvotajiem zaudējumiem cietis pēdējo piecu maču laikā.

Divas citas svētdienas spēles noslēdzās pagarinājumā, tajās pie panākumiem tiekot Stalbes "Pārgaujai" un "Rīga".

"Pārgauja" izbraukumā ar 6:5 (2:3, 2:2, 1:0, 1:0) pārspēja Latvijas U-19 izlasi. Minūti un 13 sekundes pirms pamatlaika beigām pagarinājumu panāca viesu spēlētājs Lauris Ābols, bet pagarinājuma 68.sekundē uzvaru komandai nodrošināja Oskars Balodis. Abi šie florbolisti guva pa diviem vārtiem, bet Latvijas U-19 izlasē ar to pašu izcēlās Kristers Puķītis.

Tikmēr "Rīga" viesos ar 5:4 (1:2, 2:1, 1:1, 1:0) uzvarēja Liepājas "Kuršus", kas cīņas gaitā trīs reizes pabija vadībā. Uzvaras vārtus pagarinājuma 53.sekundē guva Gints Klēģers, bet liepājniekus no zaudējuma neglāba arī Ginta Siliņa divi gūtie vārti.

Čempionāta kopvērtējumā "Mogo-RTU"/"Rockets" kontā ir 55 punkti 22 spēlēs, bet no tās par septiņiem punktiem atpaliek čempione "Cēsu alus"/"Lekrings", kas aizvadījusi par diviem mačiem mazāk. "Rīgas" un "Rubenes" rēķinā ir 43 punkti 20 cīņās, bet "Lielvārde" ar 42 punktiem 21 spēlē ir piektā.

Sestajā vietā ar 35 punktiem seko "Ulbroka"/"FS Masters" florbolisti, bet labāko astoņnieku ar attiecīgi 32 un 28 punktiem noslēdz "Kurši" un "Valmiera"/ViA.

Čempionātā bez gūtiem punktiem cīnās vienīgi "Jelgavas novads", kas piedzīvojis 20 zaudējumus.

Arī šajā Latvijas vīriešu čempionāta sezonā piedalās 14 komandas - 13 klubi un Latvijas junioru U-19 izlase, kas gatavojas pasaules čempionātam. Juniori aizvadīs tikai vienu apli - 13 mājas spēles, kas notiks Rīgā un Lielvārdē, bet cīņā par medaļām neiesaistīsies.

Čempionāta izspēles kārtības būtiskākā izmaiņa ir tikai vienas finālspēles aizvadīšana par čempionu kausu un zelta medaļām. Tikmēr komandas, kas regulārā turnīra laikā neiekļūs labāko astotniekā un neiegūs tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs, saglabājot jau izcīnītos punktus, aizvadīs vēl divu apļu turnīru, kurā noskaidros vienu neveiksminieci, kurai būs jāatstāj virslīga.

Kā ziņots, pērn vīriešu čempionāta finālsērijā "Cēsu alus"/"Lekrings" ar 4-1 pieveica "Lielvārdes" komandu, bet dāmu turnīrā Kocēnu "Rubene" ar 4-0 pieveica "Ķekavu".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)