Banner 980x90

RPIVA Cēsu filiāles vadītāja: Izglītības kvalitāte filiālēs ir līdzvērtīga Rīgā piedāvātajai

Valmiera, 19.janv., LETA. Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) Cēsu filiālē nodrošinātā izglītības kvalitāte ir līdzvērtīga Rīgā nodrošinātajai, reaģējot uz Vidzemes Augstskolas (ViA) rektora kritiku, norāda RPIVA Cēsu filiāles vadītāja Mārīte Raudziņa.

"Studentiem un citiem interesentiem Cēsu filiālē ir nodrošināta plaša studiju virzieniem atbilstoša literatūras un datu bāžu pieejamība, 11 mūsdienīgi labiekārtotas auditorijas, sakārtota studiju vide. Studijas ir iespējams apvienot ar darbu un ģimenes dzīvi, studiju dēļ iedzīvotājiem nav jāpamet savs novads. Arī darbs akadēmijā ir sakārtots, mācībspēki tiek vesti no Rīgas, nodrošinot līdzvērtīgu studiju līmeni kā Rīgā, tā filiālēs," norāda Raudziņa, kura RPIVA Cēsu filiāli vada kopš 1995.gada.

Lai paaugstinātu Cēsu filiāles zinātnisko kapacitāti, tiek organizētas dažāda līmeņa konferences, piemēram, "Emocionālā inteliģence pozitīvai saskarsmei skolā", "Skolotājs un bērns izglītības sistēmā" un "Iekļaujoša izglītība sociālās vienlīdzības sekmēšanai", uzsvēra Raudziņa. Tāpat šobrīd sadarbībā ar Cēsu internātpamatskolu - rehabilitācijas centru tiek gatavota zinātniski lietišķā konference "Pirmsskolas vecuma bērnu attīstības problēmas, risinājumi un diagnostika".

RPIVA Cēsu filiāle arī regulāri Vidzemes reģionam piedāvājot dažādas pedagogu profesionālās pilnveides programmas un kursus.

"RPIVA Cēsu filiāles vairāk kā 2000 absolventu ir papildinājuši Vidzemes reģiona kvalificētu pedagogu, psihologu un uzņēmēju skaitu, stiprinot tautsaimniecību reģionā," uzskata Raudziņa.

Jau ziņots, ka Vidzemes Augstskolas (ViA) rektors Gatis Krūmiņš izteicies, ka nav pārsteigts par RPIVA reorganizāciju, jo nevienam neesot bijis noslēpums, ka izglītības kvalitāte šīs skolas filiālēs esot zema, lai gan atsevišķi statistikas rādītāji, kā uzņemtie studenti un studenti, kas studē maksas vietās, esot labi.

Krūmiņš uzskata, ka loģiskākais solis būtu RPIVA filiāles nodot reģionālo augstskolu pārraudzībā, tādejādi stiprinot reģionālo augstskolu pozīcijas ilgtermiņā.

Krūmiņš iepriekš atklāja, ka sākotnēji, domājot par RPIVA reorganizēšanu, filiāli, kas atrodas Cēsīs, bija plānots nodot ViA pārraudzībā, taču pēdējās tikšanās laikā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) esot spriests, ka šī filiāle tomēr tikšot nodota Latvijas Universitātei (LU).

ViA turpināšot sarunas par RPIVA Cēsu filiāles pārņemšanu. Krūmiņš gan atklāja, ka tas augstskolai nav izšķiroši.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)