Banner 980x90

Roberts Justs atgriežas trasē ar uzvaru Latvijas čempionātā Cēsīs 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
 Aizvadītajā svētdienā, 21.augustā Cēsu "Ezerkalnu" mototrasē norisinājās šīs sezonas 3.Latvijas čempionāta posms motokrosā. Uzvaras laurus prestižajā MX1 klasē plūca igauņu sportists Priit Ratsep, bet MX2 klasē dominēja līdzšinējais pasaules čempionāta pārstāvis Roberts Justs.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) preses sekretāre Kristīne Ābelniece, svētdien Cēsīs risinājās ļoti sīvas cīņas, sportistiem cīnoties par vērtīgajiem punktiem un vietu uz goda pjedestāla. Prestižajā MX1 klasē šoreiz dominēja Igaunijas sportists Priit Ratsep, bet uz papēžiem mina kopvērtējuma līderis Dāvis Ivanovs, kurš vadību sezonas kopējo punktu tabulā saglabā, atrododties pirmajā vietā. Savukārt trešajā vietā ierindojās Andero Lusbo.

"Rezultāts labāks nekā braukšana. Jau pirmajā braucienā parādījās dažas tehniskas ķibeles -  biju spiests samazināt ātrumu. Otrajā braucienā Ratsep ar katru apli par pus sekundi gāja projām un nevarēju nekādi noķert. Taču domāju, ka pus sekunde nav nekas traģisks, priekšā divas nedēļas, lai sagatavotos priekš posma Tartu," komentē Ivanovs. 

MX2 klasē startēja ļoti kupls dalībnieku skaits – pie starta barjeras redzējām teju 30 sportistus. Protams, līdz ar to konkurence bija gana liela, turklāt dalību ņēma arī Latvijas pārstāvis pasaules čempionātā, kurš nu jau krietnu laiku bija nozudis no trases, ārstējot smadzeņu satricinājumu – Roberts Justs. Roberts teicami atrādīja savas prasmes, uzvarot abos braucienos un posma kopvērtējumā. Otro vietu posmā ieņēma sezonas kopvērtējuma līderis Kārlis Sabulis, bet trešo vietu izcīnīja Tomass Šileika.

"Trase feina, bet pēc atgriešanās bija grūti braukt tādā tempiņā. Tikai pusotru nedēļu esmu uz moča. Laba cīņa ar Kārli un Tomasu 1.braucienā, izdarīju visu, kā vajadzēja. Tagad došos uz Holandi, kur veikšu treniņus, lai redzētu, vai varu turpināt sezonu," pēc sacensībām stāsta Roberts.

Nākamais Latvijas čempionāta posms 3.septembrī norisinās Igaunijā, Tartu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)