Banner 980x90

Rīgas Tehniskā universitāte aicina uz Atvērto durvju dienu Cēsu filiālē

Topošie studenti piektdien, 10.aprīlī, aicināti apmeklēt Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiāles Atvērto durvju dienu, kurā varēs uzzināt vairāk par studiju iespējām RTU.

Filiāle durvis vērs plkst.14.00 Piebalgas ielā 3, Cēsīs, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja RTU.

Atvērto durvju dienā interesentus inženierzinātņu studijām iedvesmos gan RTU filiāles mācībspēki, gan Cēsu Bērnu un jauniešu zinātnes centra "Z(in)oo" pārstāvis. Skolēni varēs uzzināt vairāk par filiālē piedāvātajām studiju programmām, iestāšanās noteikumiem un stipendijām, iemēģināt roku dažādos eksperimentos, kā arī piedalīties RTU Karjeras centra praktiskajā nodarbībā, karjeras konsultatnes un psiholoģes vadībā diskutējot par motivāciju, prasmēm un spējām, kādas nepieciešamas, studējot augstskolā. Uzzināt vairāk par karjeras izvēli varēs arī, noskatoties īsfilmu "Zaļais pipars 3".

Patlaban RTU Cēsu filiālē dienas nodaļā iespējams apgūt četras studiju programmas: "Enerģētika un elektrotehnika", "Elektrotehnoloģiju datorvadība", "Vides zinātne", "Uzņēmējdarbība un vadīšana". Jaunajā studiju gadā plānots daļu no tām piedāvāt arī vakara nodaļā, iecerēts studentus uzņemt arī studiju programmā "Materiālu tehnoloģija un dizains" ar specializāciju "Koka dizains", kā arī piedāvāt interesentiem vairākus tālākizglītības kursus. Filiālē iespējams studēt par valsts budžeta līdzekļiem, nepieciešamības gadījumā tiek nodrošināta vieta studentu dienesta viesnīcā. Studijas notiek mazās grupās, līdz ar to iespējama ciešāka sadarbība ar mācībspēkiem. Ikviens students var pretendēt uz stipendiju, kā arī iesaistīties filiāles Studentu pašpārvaldē un citās aktivitātēs.

Marta beigās Cēsu filiāle sadarbībā ar RTU Karjeras centru un Cēsu novada pašvaldību atklāja Cēsu Studentu biznesa inkubatoru, kas nodrošinās studentu un citu pilsētas iedzīvotāju inovatīvu un konkurētspējīgu biznesa ideju īstenošanu, kā arī motivēs jauniešus patstāvīgai uzņēmējdarbības sākšanai. Savukārt aprīlī jauno uzņēmēju atbalstam darbību sāks Cēsu Biznesa inkubators, kas atrodas RTU Cēsu filiāles telpās.

Durvis uz inženierzinātnēm 10. aprīlī vērs arī pārējās RTU filiāles: plkst.12 - Daugavpils filiāle un plkst.15 - Ventspils un Liepājas filiāle. Savukārt 11.aprīlī interesenti informāciju par studijām RTU varēs iegūt Rīgā, kur Atvērto durvju diena notiks no plkst.10 līdz 14 RTU Dizaina centrā, Āzenes ielā 18. Katra no deviņām RTU fakultātēm savu studiju programmu klāstu prezentēs atsevišķā informācijas stendā, kur sniegs arī individuālas konsultācijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)