Banner 980x90

Rīgas "Dinamo" atbrīvojas no Leino un Kundrāteku ievieto atteikumu draftā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" lauzusi līgumu ar somu uzbrucēju Villi Leino, kamēr Čehijas izlases aizsargu Tomāšu Kundrāteku ievietojusi atteikumu draftā, bet Miku Indraši nosūtījusi uz Latvijas virslīgā spēlējošo fārmklubu "Liepāja", savā mājaslapā otrdien informēja vienība.

Rīgas "Dinamo" šobrīd aizvada ne pārāk veiksmīgu sezonu. Tā ar 50 punktiem 40 mačos atrodas 12.pozīcijā Rietumu konferencē.

Iepriekšējā mačā svētdien Rīgas klubs ar 3:5 piekāpās Baltkrievijas komandai Minskas "Dinamo", kas ir rīdzinieku tiešais konkurents cīņā par izslēgšanas spēlēm. Ja Rīgas "Dinamo" izcīnītu uzvaru, tā no izslēgšanas spēļu robežas atpaliktu par sešiem punktiem. Taču pēc zaudējuma rīdziniekiem pietrūkst 12 punktu, lai būtu Rietumu konferences labāko astoņu komandu vidū, kas nodrošinātu iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

Zīmīgi, ka pāreju periods KHL noslēgsies jau 25.decembrī.

Gan Leino, gan Kundrāteks rīdzinieku vienībai pievienojās šovasar.

Līgums ar Leino tika noslēgts uz vienu sezonu, bet nu tas ir lauzts. Šosezon soms piedalījās 39 spēlēs, gūstot trīs vārtus un veicot deviņas rezultatīvas piespēles, tādējādi kļūstot par piekto rezultatīvāko uzbrucēju rīdzinieku klubā.

Daļu iepriekšējās sezonas Leino aizvadīja KHL, nospēlējot 28 mačus Horvātijas kluba Zagrebas "Medveščak" rindās, gūstot septiņus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles. Pēcāk soms karjeru turpināja Šveices augstākās līgas (NLA) vienībā Klotenes "Flyers", tās rindās gan aizvadot tikai četrus mačus un izceļoties vien ar rezultatīvu piespēli.

2014.gada vasarā viņa daudzmiljonu līgumu nolēma izpirkt latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "Sabres". Vēl 2011.gadā Leino noslēdza sešu gadu līgumu par 27 miljoniem dolāru (25 miljoniem eiro), bet nespēja attaisnot uz sevi liktās cerības.

Pasaules spēcīgākajā hokeja līgā Leino, pārstāvot Detroitas "Red Wings", Filadelfijas "Flyers" un "Sabres", aizvadījis 324 spēles, kurās guvis 50 vārtus un veicis 97 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Kundrāteks šosezon aizvadījis 40 spēles, izceļoties ar diviem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. Čehs ir otrs rezultatīvākais aizsargs Rīgas "Dinamo" vienībā.

Hokejists atteikumu draftā pavadīs 48 stundas, kuru laikā viņu var izvēlēties kāda cita KHL komanda. Ja Kundrāteku divu diennakšu laikā neizvēlēsies neviena cita komanda, viņš var tikt nosūtīts uz "Dinamo" fārmklubu "Liepāja" vai ar spēlētāju var tikt pārtraukts līgums.

Kundrāteks no 2011. līdz 2013.gadam spēlēja NHL, pārstāvot Vašingtonas "Capitals" vienību. Čehs aizvadīja 30 spēlēs, kuru laikā guva vienus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējās divas sezonas aizsargs pārstāvēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Hēršijas "Bears" rindas. Pirms pievienošanās "Capitals" Kundrāteks cīnījās citā AHL vienībā Konektikutas "Whale". Kopā AHL čehs piedalījās 247 mačos, gūstot 36 vārtus un veicot 60 rezultatīvas piespēles.

Tāpat Kundrāteks 36 mačos cīnījies Čehijas izlases rindās, izceļoties vien ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt Indrašis ir otrs rezultatīvākais hokejists Rīgas "Dinamo" klubā. Viņš 38 cīņās ticis pie deviņiem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm. Zīmīgi, ka pēdējos trīs mačos Indrašis veica piecas rezultatīvas piespēles.

Šovasar līgums ar 24 gadus veco uzbrucēju tika pagarināts uz divām sezonām, bet nu hokejists nosūtīts uz "Dinamo" fārmklubu "Liepāja".

Iepriekšējā sezonā Indrašis 59 spēlēs izcēlās ar 16 vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm, atkārtojot savu KHL vienas sezonas rezultativitātes rekordu.

Indrašis iepriekšējās četras sezonas KHL aizvadījis tikai Rīgas "Dinamo" sistēmā, dažas reizes tiekot nosūtīts uz fārmklubu. Viņš 165 mačos izcēlies ar 43 vārtiem un 53 rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +18.

Kā zināms, Indrašis jūlija sākumā piedalījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Ņujorkas "Islanders" attīstības nometnē. Noslēguma mačā latvietis izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)