Banner 980x90

Rīgas-Gaujas reģionā attīstīs gastronomijas tūrismu

Foto: Twitter.com/ @Andris_Klepers
Foto: Twitter.com/ @Andris_Klepers

Pasaules lielākās starptautiskās izstādes "World Expo 2015" ietvaros rīkotajā Eiropas Pārtikas tūrisma nedēļā Rīgas - Gaujas reģions oficiāli saņēma Eiropas gastronomijas reģiona 2017 titulu.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklam Pilseta24.lv ziņo Rīgas Tūrisma Attīstības birojs, līdzās Rīgas-Gaujas reģionam titulu ieguva arī Orhūsa un centrālā Dānija un Lombardijas reģions Itālijā.

"Eiropas Gastronomijas reģiona tituls ir apliecinājums mērķtiecīgam komandas darbam, taču arī iespēja, kas Rīgas-Gaujas reģionam izcīnīta konkurencē starp citiem gastronomijas tradīciju ziņā bagātiem tūrisma galamērķiem. Kvalitatīvs ēdiens arvien pieredzējušāko tūristu ceļojumos kļūst pamanāmāks, jo kā nozīmīga kultūras daļa ietver nacionālo identitāti un īpašos reģionu akcentus. Līdz ar to gastronomija kļūst par primāro tūristu piesaisti, rada motīvu turp doties un ietekmē arī pārējo tūrisma pakalpojumu tirgošanu. Eiropas Gastronomijas reģiona vārds sniegs nozīmīgu pastiprinājumu galamērķa zīmolam, vienlaikus ļaujot būtiski piepildīt saturu un turpmāk mērķtiecīgā savstarpējā sadarbībā strādāt pie titula ieviešanas ēdienkartēs un īpašos tematiskos pasākumos. Koncepcijai "Wild at Palate" ar izteiksmīgiem savvaļas dabas garšas un sezonalitātes akcentiem vēl arī jāietver vietējo identitāti izceļoši ēdieni, kas balstās gan uz tradīcijām, gan mūsdienīgām pieejām," norāda Vidzemes Augstskolas docents Andris Klepers.

Orhūsa Dānijā šo titulu aizstāvēs īpaši uzsverot ilgtspējību, inovācijas un mākslu ikdienas ēšanas paradumos, savukārt Austrumu Lombardija Itālijā vairāk atbilst Rīgas-Gaujas reģiona piedāvājumam, kur četras spēcīgas pašvaldības savstarpēji sacenšas par īstāko Itālijas garšu, bet vienlaicīgi sadarbojas, lai kļūtu pamanāmi Eiropas mērogā.

Rīgas-Gaujas reģiona vardā titulu saņēma Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks un Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.

Jūnijā Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs sadarbībā ar Gaujas nacionāla parka tūrisma klasteri, Siguldas novada domi, Valmieras pilsētas pašvaldību un Cēsu novada pašvaldību veiksmīgi prezentēja īpašu pasākumu un sadarbības programmas konceptu Wild at palate (Ar dabu šķīvī - latv.val), ko kopīgi realizēs 2017.gadā.

Eiropas gastronomijas reģiona vispārējais mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti Eiropas reģionos, saglabājot vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, vienlaikus sekmējot gastronomisko jaunradi, vietējo ražojumu kvalitāti un vērtību, kā arī tūristu piesaisti reģionam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)