Banner 980x90

Rīgas "Dinamo" varonīgi atspēlējas un pagarinājumā uzveic "Avtomobilist"

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā ceturtdien savā laukumā varonīgi atspēlēja trīs vārtu deficītu un ar 5:4 (0:2, 2:2, 2:0, 1:0) pagarinājumā uzveica Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienību, izcīnot trešo panākumu pēc kārtas.

Rīgas komandā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Tims Sestito, bet pa precīzam metienam Villes Leino, Kaspara Saulieša un Laura Dārziņa rēķinā. Tikmēr viesu labā divus vārtus guva Anatolijs Goliševs, kamēr viens precīzs metiens Igora Žuravļova un Nikolaja Timašova rēķinā.

Jau spēles otrajā minūtē rīdziniekiem bija iespēja izvirzīties vadībā, tomēr Mika Indraša metienu no vārtu priekšas tvēra viesu vārtsargs Igors Ustinskis. Tāpat iespēja atklāt mača rezultātu bija Tomāšam Kundrātekam, taču atkal precīzs vārtos bija Ustinskis.

Turpinājumā iniciatīvu pārņēma viesi, taču arī viņi bija nesekmīgi. Perioda 12.minūtē mājinieki gan nonāca mazākumā, kad uz noraidīto soliņa devās Indrašis. Spēlējot vairākumā, viesi izkombinēja metienu uz nepiesegtu vārtu stūri un precīzs bija Anatolijs Goliševs.

Zaudējuši vārtus "Dinamo" hokejisti nespēja pārņemt iniciatīvu un viesi izveidoja vēl pāris labas epizodes rīdzinieku aizsardzības zonā. Tas 32 sekundes pirms trešdaļas beigām Rīgas klubam atnesa otro vārtu zaudējumu, kad precīzs no vārtu priekšas bija Goliševs. Pašā perioda izskaņā mājinieki varēja vienus vārtus atgūt, tomēr viesiem izdevās nosargāt savus vārtus neskartus.

Otro spēles periodu "Dinamo" iesāka ar vārtu guvumu, kad otro dueli pēc kārtas precīzs bija Sestito. Tomēr trīs minūtes vēlāk viesi, pateicoties Žuravļova precīzajam metienam, divu vārtu pārsvaru atjaunoja.

Turpinājumā komandas apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem, tomēr abās situācijās cīņas rezultāts neizmainījās. Tad puslaika 13.minūtē mājinieki atkal nonāca mazākumā, ko izmantoja "Avtomobilist" hokejisti, pēc Timašova metiena panākot rezultātu 4:1. Tomēr arī Jekaterinburgas vienība pirmo reizi nonāca mazākumā, un četras minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Leino vienus vārtus atguva.

Divas minūtes vēlāk viens pret Ustinski izgāja rīdzinieku kapteinis Lauris Dārziņš, tomēr krievu vārtsargs tvēra uzbrucēja raidīto ripu. Atlikušajās trešdaļas minūtēs spēles rezultāts neizmainījās un pārtraukumā "Dinamo" devās ar divu vārtu deficītu, taču mājiniekiem trešā perioda sākumā vēl pusotru minūti bija jāspēlē vairākumā.

Arī trešā perioda sākumā Dārziņam bija iespēja panākt vienu vārtu deficītu, bet kapteinis bija neprecīzs. Turpinājumā "Dinamo" vairākas reizes apdraudēja viesu vārtu drošību, taču pašu kļūdas neļāva atgūt kaut vienus vārtus.

Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Rīgas vienība nonāca vairākumā, tomēr arī to izmantot neizdevās. Minūti nospēlējuši vienādos sastāvos, rīdzinieki nolēma, ka trīs minūtes pirms pamatlaika beigām nomainīs vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju.

Pusotru minūti pirms finālsvilpes kā sestais laukuma spēlētājs uz ledus devās Kaspars Saulietis, kurš pietuvināja mājiniekus līdz viena precīza metiena attālumā. Pēc tam, kad tika izdarīts iemetiens laukuma centrā, ripa atkal nonāca rīdzinieku rīcībā. Atrazdamies uz emocionālā pacēlumā, rīdzinieki, pateicoties lieliskam Sestito metienam augšējā vārtu stūrī, panāca neizšķirtu 4:4 un komandām bija jāaizvada piecu minūšu papildlaiks.

Tiesa, pagarinājumā komandām nebija ilgi jāspēlē, jo jau tā 23 sekundē Dārziņš atnesa rīdzinieku vienībai uzvaru.

Šajā spēlē Rīgas komandai slimības dēļ nevarēja palīdzēt Gints Meija, bet aizsargs Māris Jass atkal bija pieteikts uzbrucēja pozīcijā.

Vien sestdien Rīgas "Dinamo" pārtrauca sešu zaudējumu sēriju, izbraukumā ar 3:1 pārspējot Magņitogorskas "Metallurg" komandu, bet otrdien, aizvadot rezultatīvāko maču ilgā laikā laikā, ar 7:1 savā laukumā sagrāva Hantimansijskas "Jugra" hokejistus.

Turpinājumā rīdzinieki sestdien viesosies pie aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētās Somijas komandas Helsinku "Jokerit", bet nākamajā pirmdienā izbraukumā tiksies ar Baltkrievijas komandu "Minskas "Dinamo". Pēc šī mača sekos nedēļu ilgs nacionālo izlašu pārtraukums, bet pēc tā rīdziniekiem būs vēl četras izbraukuma cīņas un nākamā mājas spēle risināsies vien 24.novembrī.

Spēlē ar "Jokerit" pēc pusotra gada pauzes Eiropas hokeja laukumos varētu atgriezties Vitālijs Pavlovs, kurš pērn Soču ziemas olimpisko spēļu laikā tika pieķerts dopinga lietošanā, bet nu atgriezies "Dinamo" rindās.

Pavlovam piespriestā 18 mēnešu diskvalifikācija beigsies 30.oktobrī, bet saskaņā ar Starptautiskā Hokeja federācijas (IIHF) noteikumiem viņš jau šobrīd var pilnvērtīgi trenēties ar komandu.

Kā zināms, Pavlovs nevarēja piedalīties sacensībās, kuras organizē IIHF vai jebkurš tās biedrs. Tomēr šī diskvalifikācija neattiecās uz sacensībām Ziemeļamerikā, kas nav IIHF biedru vidū.

Rīgas klubam joprojām nevar palīdzēt trīs savainotie hokejisti - aizsargi Oskars Cibuļskis un Aleksandrs Jerofejevs, kā arī uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs.

"Avtomobilist" sezonu iesāka veiksmīgi un arī pašlaik ir starp Austrumu konferences līderēm. Kaut pēdējos astoņos mačos tā guvusi tikai divas uzvaras pamatlaikā, bez punktiem Jekaterinburgas komanda palikusi vien divās no šīm cīņām.

Rīgas "Dinamo" 26 dueļos tikusi pie 32 punktiem, atrodoties Rietumu konferences priekšpēdējā, 13.pozīcijā, bet no pirmā astotnieka atpaliek par septiņiem punktiem.

Savukārt "Avtomobilist" ar 45 punktiem 28 spēlēs joprojām ir Austrumu konferences vicelīdere.

Jaunajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču "Atlant", kas saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas "Spartak", atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas "Dinamo", Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan" - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču šogad komandas mērķis ir cīnīties izslēgšanas spēlēs.

Rīgas "Dinamo" trenera komentāru lasiet šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)