Banner 980x90

Rīgas "Dinamo" sezonas pirmo izbraukuma sēriju sāk ar pārliecinošu uzvaru

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" jaunās sezonas pirmajā izbraukuma mačā svētdien ar 4:0 (0:0, 2:0, 2:0) uzvarēja Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Latvijas komandas labā vārtus guva Gunārs Skvorcovs, Tims Sestito, Miķelis Rēdlihs un Gints Meija.

Pirmā trešdaļa tika aizvadīta atklātā hokejā, bet jau piektajā minūtē rīdzinieki tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Par spīti metieniem, to izmantot neizdevās, lai gan mazākuma laikā uz vārtiem izrāvās Minskas vienībā spēlējošais kanādietis Džonatans Čīčū, kura raidījums trāpīja pa vārtu stabu. Pirmās trešdaļas vidū mājinieki izveidoja vēl pāris bīstamas epizodes, Čīčū vēlreiz trāpot pa vārtu konstrukciju, turklāt vienā no situācijām rīdziniekus glāba vārtsargs Jakubs Sedlāčeks.

Dueļa 14.minūtē noteikumi tika pārkāpti pret somu uzbrucēju Villi Leino, kas viesiem no Latvijas vēlreiz ļāva spēlēt vairākumā, taču arī tas netika izmantots. Pēc mazākuma izturēšanas uzbrukumā jau devās Minskas "Dinamo", bet arī tas nevainagojās panākumiem. Pašā trešdaļas izskaņā rīdziniekiem bija lieliska iespēja atklāta rezultātu, bet izdevība no vārtu priekšas palika neizmantota. Līdz ar to pirmais mača nogrieznis noslēdzās bez gūtiem vārtiem, turklāt ar beigu signālu divu minūšu noraidījumu saņēma M.Rēdlihs.

Mazākumu Rīgas "Dinamo" hokejistiem izdevās izturēt, bet neilgi pēc tam mājiniekiem bija lieliska iespēja atklāt dueļa rezultātu, taču Sedlāčeks bija savā vietā. Brīdi vēlāk noraidījumu pret Gunti Galviņu nopelnīja bijušais Latvijas komandas leģionārs Mets Elisons, taču vairākumu rīdziniekiem izmantot atkal neizdevās, lai gan pie iespējām tika M.Rēdlihs un vācietis Fēlikss Šics. Tomēr cīņas 30.minūtē rezultāts tika atklāts - saņēmis piespēli no Armanda Bērziņa, uz sāncenšu vārtiem izslidoja Skvorcovs, kurš apspēlēja mājinieku aizsargu un vārtsargu, skaistā stilā panākot 1:0.

Tikai vairāk nekā divas minūtes vēlāk rezultāts kļuva jau 2:0, jo Leino ieslidoja pretinieku aizsardzības zonā un piespēlēja ripu Sestito, kurš ar raidījumu vārtu devītniekā dubultoja Rīgas "Dinamo" pārsvaru. Otrā perioda beigās Baltkrievijas klubs centās atgūt vismaz vienus vārtus, turklāt noraidījumu izpelnījās Oskars Cibuļskis. Vairākuma laikā mājiniekiem izdevās raidīt ripu Sedlāčeka vārtos, taču tiesneši nolēma vārtu guvumu neieskaitīt.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā rīdziniekiem bija vēl jāiztur atlikušais mazākuma laiks, kas tika veiksmīgi izdarīts, turklāt neilgi pēc tam lieliska iespēja gūt vārtus bija Mikam Indrašim, kurš pamanījās netrāpīt tukšos vārtos. Brīdi vēlāk viņš nopelnīja divu minūšu noraidījumu, ko gan Minskas klubs atkal neizmantoja, taču arvien vairāk sāka iespiest viesus viņu zonā. Lai gan šķita, ka tuvāk vārtu guvumam ir Baltkrievijas komanda, 55.minūtē M.Rēdlihs pēc teicamas pauzes pārspēja mājinieku vārtsargu un panāca 3:0.

Tikai 22 sekundes vēlāk rezultāts kļuva jau 4:0, kad pēc Kristapa Sotnieka piespēles ar metienu no pāris metriem vārtsargu pārsteidza Meija, bet cīņas turpinājumā tās liktenis jau bija izšķirts.

Šajā mačā rīdzinieku vārtos stājās čehs Jakubs Sedlāčeks, kurš sezonas pirmās divas spēles noraudzījās no rezervistu soliņa. Tāpat Rīgas "Dinamo" sastāvā pēc savainojuma izārstēšanas atgriezās uzbrucējs Andris Džeriņš, bet Aleksandra Jerofejeva vietā kā septītais aizsargs tika pieteikts Ēriks Ševčenko.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" otrdien ar uzvaru sāka astoto KHL sezonu, savā laukumā ar 3:1 pieveicot pagājušās sezonas finālisti Kazaņas "Ak Bars", kamēr otrajā spēlē rīdzinieki ceturtdien papildlaikā ar 2:3 piekāpās Čerepovecas "Severstaļ" vienībai.

Savukārt Minskas "Dinamo" čempionātu iesāka viesos ar zaudējumu papildlaikā 3:4 pret Maskavas "Spartak", bet pēc tam Sanktpēterburgā tika piedzīvots zaudējums ar 1:2 vietējai SKA, kas iepriekšējā sezonā triumfēja Gagarina kausa izcīņā.

Pirmajos divos mačos Minskas klubam traumas dēļ nepalīdzēja uzbrucējs Čārlzs Linglets, tomēr šajā duelī viņš atgriezās laukumā.

Abas "Dinamo" komandas augusta vidū divreiz savā starpā tikās tradicionālajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā "Latvijas Dzelzceļa" kausā, rīdzinieki abās cīņās izcīnot uzvaras ar 4:3 un 4:2.

Pirmajā izbraukumā Rīgas vienības treneru kolektīvs līdzi ņēmis 26 hokejistus: vārtsargus - Jūakimu Ēriksonu, Jakubu Sedlāčeku un Nilu Grīnfogeli, aizsargus - Stīvenu Seigo, Tomāšu Kundrāteku, Krišjāni Rēdlihu, Gunti Galviņu, Kristapu Sotnieku, Oskaru Cibuļski, Aleksandru Jerofejevu un Ēriku Ševčenko, kā arī uzbrucējus - Lauri Dārziņu, Timu Sestito, Villi Leino, Miku Indraši, Fēliksu Šicu, Miķeli Rēdlihu, Kasparu Saulieti, Andri Džeriņu, Gintu Meiju, Gunāru Skvorcovu, Armandu Bērziņu, Nikolaju Jeļisejevu, Edgaru Kuldu, Robertu Bukartu, un Robertu Locānu. Savukārt Rīgā trenēties palicis pēc savainojuma atlabstošais uzbrucējs Māris Bičevskis.

Turpinājumā otrdien rīdzinieki viesos spēkosies ar iepriekšējās sezonas regulārā čempionāta labāko komandu Maskavas CSKA, bet ceturtdien Zagrebā tiks aizvadīts mačs ar vietējo "Medveščak".

Tā kā septembra sākumā "Arēnā Rīga" risināsies Eiropas čempionāts basketbolā, turpinājumā pēc pāris dienu pauzes Rīgas "Dinamo" arī dosies sezonas tālākajā braucienā, viesojoties pie Novokuzņeckas "Metallurg", Novosibirskas "Sibirj", Habarovskas "Amur" un Vladivostokas "Admiral".

Sezonas trešo maču savā laukumā rīdzinieki aizvadīs vien 17.septembrī, sacenšoties ar Podoļskas "Vitjaz".

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik Rīgas "Dinamo" ar septiņiem punktiem trīs mačos atrodas trešajā pozīcijā, bet Minskas klubs ar vienu punktu ieņem priekšpēdējo, 13.vietu, apsteidzot vienīgi Slovākijas vienību Bratislavas "Slovan", kas abās līdz šim aizvadītajās spēlēs piekāpusies pamatlaikā.

Jaunajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču "Atlant", kas saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas "Spartak", atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas "Dinamo", Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan" - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču šogad komandas mērķis ir cīnīties izslēgšanas spēlēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)