Banner 980x90

Rīgas "Dinamo" principiālā duelī uzvar Masaļska un Ābola pārstāvēto "Lada"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" principiālā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā svētdien savā laukumā ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pārspēja Toljati "Lada" vienību, ko vada rīdzinieku bijušais galvenais treneris Artis Ābols, bet vārtus sargā latvietis Edgars Masaļskis.

Vārtus Rīgas "Dinamo" labā guva Miķelis Rēdlihs un Lauris Dārziņš.

Rīgas "Dinamo" guva savu pirmo uzvaru pamatlaikā, kā arī trešo vispār šomēnes astoņās aizvadītajās spēlēs. Pie tam rīdzinieku vārtsargs Jūakims Ēriksons aizvadīja savu pirmo "sauso" spēli šosezon. Savukārt "Lada" cietusi jau sesto zaudējumu pēc kārtas.

Rīdzinieki jau no spēles pirmajām minūtēm aktīvi cīnījās pretinieku aizsardzības zonā, vairākkārt bīstami metot pa Masaļska sargātajiem vārtiem, bet pretiniekiem neļaujot izveidot bīstamus momentus savā aizsardzības zonā. Pirmajā trešdaļā Rīgas kluba hokejistiem bija iespēja spēlēt arī skaitliskajā vairākumā, taču izmainīt spēles rezultātu viņi nespēja. Perioda vidū bīstamu metienu uz Masaļska vārtiem pēc M.Rēdliha piespēles izdarīja Vitālijs Pavlovs, taču ripa tika atvairīta.

Trešdaļas izskaņā viesu komanda sāka biežāk spēlēt mājinieku aizsardzības zonā, taču viņu centienus apstādināja M.Rēdlihs, kurš pēc veiksmīgas Laura Dārziņa piespēles atklāja mača rezultātu, panākot 1:0.

Otro periodu "Lada" hokejisti iesāka aktīvāk, izveidojot vairākus uzbrukumus uz "Dinamo" sargātajiem vārtiem. Pēc astoņām nospēlētām minūtēm šajā periodā uz noraidīto soliņu devās Māris Jass, taču viesi neizmantoja iespēju spēlēt nevienādos sastāvos un vārtus neguva. Četras minūtes vēlāk Rīgas kluba hokejisti izveidoja bīstamu uzbrukumu uz Masaļska vārtiem, metienus izdarot Stīvenam Seigo un Guntim Galviņam, taču ripa lidoja garām vārtiem.

Sešas minūtes līdz trešdaļas beigām uz divām minūtēm noraidīts par ripas izmešanu ārpus laukuma tika Oskars Cibuļskis, taču arī šo mazākumu rīdzinieki izturēja. Turpretī minūti pēc tam, kad Cibuļskis atgriezās uz ledus, noraidījumu nopelnīja viesu komandas spēlētājs Vasīlijs Streļcovs. Šoreiz "Dinamo" realizēja vairākumu, jo Dārziņš pēc skaistas M.Rēdliha piespēles panāca 2:0.

Arī noslēdzošo trešdaļu aktīvāk iesāka viesu komanda. Tiesa, perioda laikā iniciatīva atgriezās pie mājiniekiem, kuri spēles nogriežņa vidū vairākkārt bīstami meta pa Masaļska sargātajiem vārtiem. Izcila iespēja panākt 3:0 bija Kristapam Sotniekam, taču ripa trāpīja pa tiesnešu slidu, kas patraucēja Rīgas "Dinamo" spēlētājam tikt pie tās un izdarīt metienu. Četras minūtes līdz mača beigām rīdziniekiem bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču palielināt rezultāta pārsvaru neizdevās.

Edgars Masaļskis aizvadīja pilnu maču, kā laikā atvairīja 27 no 29 pretinieku metieniem.

Šajā mačā Rīgas "Dinamo" komandai nepalīdzēja uzbrucējs Kaspars Saulietis, kuram pēc iepriekšējā mačā veiktā rupjā spēka paņēmiena tika piešķirta vienas spēles diskvalifikācija.

Rīgas "Dinamo" komanda astoņās šī mēneša spēlēs piedzīvojusi piecus zaudējumus, turklāt pirms šī mača nebija gūts neviens panākums pamatlaikā. Iepriekšējā mačā tā ceturtdien ar 0:3 piekāpās vienai no līgas līderēm Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

"Lada", kas sezonas sākumā ilgstoši bija pēdējā vietā turnīrā, atkal zaudējusi sešos mačos pēc kārtas. Tiesa, iepriekšējā cīņā tā ceturtdien tikai pagarinājumā ar 2:3 piekāpās turnīra čempionei Sanktpēterburgas SKA. Šajā spēlē pēc aptuveni pusotru nedēļu ilgas traumas ārstēšanas laukumā atgriezās Masaļskis, atvairot 31 no 34 pretinieku raidījumiem.

Kā zināms, bijušais Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ābols Toljati komandas treneru kolektīvam pievienojās pirms šīs sezonas, tomēr jau septembra vidū no amata atkāpās galvenais treneris Sergejs Svetlovs un latviešu speciālists kļuva par galvenā trenera pienākumu izpildītāju.

Kaut gan pirmās septiņas spēles Ābola vadībā "Lada" komanda zaudēja un tās kopējā zaudējumu sērija sasniedza desmit mačus, nākamajos 13 mačos Toljati guva desmit uzvaras un izkļuva no līgas pēdējās vietas. Ābols oficiāli kā galvenais treneris tika apstiprināts 13.novembrī. Pēc tam nākamajā mačā "Lada" svinēja uzvaru, bet kopš tā laika atkal tikai zaudēts.

Iepriekšējo reizi Rīgas "Dinamo" un "Lada" tikās 5.oktobrī Toljati, kad viesi bija pārāki pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 2:1. Tā bija "Lada" desmitā neveiksme pēc kārtas un no nākamās cīņas komanda sāka uzvaru sēriju.

Ļoti nozīmīgu lomu "Lada" komandas panākumos spēlē arī Masaļskis, kurš 21 aizvadītā spēlē palīdzējis gūt desmit uzvaras. Viņš vidēji mačā ielaidis 2,05 ripas un atvairījis 93,5% metienu, turklāt reizi arī atzīts par nedēļas labāko vārtsargu līgā.

Nākamajā nedēļā Rīgas "Dinamo" aizvadīs izbraukuma spēles ar "Soči" un Kazaņas "Ak Bars" komandām.

Sezonas pēdējos trijos mēnešos Rīgas "Dinamo" komandai atlicis kopā aizvadīt vēl tikai astoņas izbraukuma spēles.

Ar 35 spēlēs izcīnītu 41 punktu Rīgas "Dinamo" atrodama priekšpēdējā, 13.vietā Rietumu konferences kopvērtējumā, turklāt no izslēgšanas spēļu zonas jau atpaliek par 13 punktiem.

Tikmēr "Lada" vienība ar 41 punktu 36 mačos ir Austrumu konferences 13.vietā un no izslēgšanas cīņu zonas arī atpaliek par 13 punktiem.

Trenera pēcspēles komentāru lasiet šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)