Banner 980x90

Rīgas "Dinamo" pēcspēles metienos uzvar ar "Avtomobilist" komandu

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", noslēdzot kārtējo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izbraukuma sēriju, pirmdien ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā Jekaterinburgā uzveica vietējo "Avtomobilist" vienību.

Vārtus pamatlaikā Rīgas "Dinamo" rindās guva Tims Sestito un Tomāšs Kundrāteks, bet pēcspēles metienos uzvaru rīdziniekiem nodrošināja Kaspars Saulietis.

Tagad rīdziniekiem sācies nedēļu ilgs pārtraukums un regulārajā sezonā vairs atlicis aizvadīt vairs tikai astoņus izbraukuma mačus.

Kaut spēli aktīvāk iesāka rīdzinieki, pirmo bīstamo momentu trešajā minūtē izveidoja "Avtomobilist" hokejisti. Ceturtajā minūtē aiz saviem vārtiem tika nogāzts Stīvens Saigo un Rīgas "Dinamo" ieguva pirmo vairākumu mačā, tomēr tā laikā tika izpildīts vien viens metiens pa vārtiem. Savukārt uzreiz pēc tā pirmo ļoti bīstamo momentu radīja "Avtomobilist" spēlētājs Aleksejs Simakovs, tomēr viņš no lieliskas iespējas raidīja ripu virs vārtiem. Arī pēc tam "Avtomobilist" izveidoja vairākus bīstamus momentus, un devītajā minūtē pēc individuālā gājiena izcēlās Vitālijs Popovs, atklājot rezultātu.

Pēc zaudētajiem vārtiem ar pārkāpumu vidējā zonā rīdziniekus mazākumā atstāja Vitālijs Pavlovs. Kaut Jekaterinburgas spēlētāji daudz saspēlējās, Rīgas "Dinamo" šo mazākumu izdevās izturēt. Turpinājumā vairākumu vēlreiz ieguva rīdzinieki, tomēr labākos momentus izveidoja vien divminūtes beigās, bet pirms tam darbojās ļoti nepārliecinoši. Noraidījumiem bagātās trešdaļas izskaņā vēlreiz rīdziniekiem vispirms noraidīts tika Gints Meija, tomēr šīs divas minūtes tika aizvadītas pārliecinoši, bet trešdaļas pēdējā minūtē Latvijas komandu vēlreiz mazākumā atstāja Kristaps Sotnieks. Tomēr pēc pirmās trešdaļas Rīgas "Dinamo" atradās iedzinējos ar 0:1.

Sotnieka noraidījumu rīdzinieki izturēja un drīz pēc tam paši ieguva trešo vairākumu, ko beidzot realizēja - pēc aizsarga metiena ripa vārtu priekšā nokļuva uz Sestito nūjas, kurš kritienā meta nekļūdīgi, rezultātam kļūstot 1:1. Turpinājumā Mikam Indrašim jau bija iespēja izvirzīt Latvijas komandu vairākumā, tomēr izgājienā pret vārtsargu viņam līdz metienam neizdevās tikt. Arī turpinājumā Rīgas "Dinamo" arvien vairāk uzbruka Jakuba Kovārža sargātajiem vārtiem.

Kaut trešdaļā pārsvars piederēja rīdziniekiem, četras minūtes pirms tās beigām komandu mazākumā atstāja Miķelis Rēdlihs, kurš pie noraidījuma tika jau ceturtajā spēlē pēc kārtas. Tomēr atlikušajā laikā rezultāts nemainījās un pēc 40 spēlētām minūtēm rezultāts joprojām bija 1:1.

Izšķirošo trešdaļu sekmīgāk iesāka "Avtomobilist" un jau pirmajā trešdaļā atguva vadību, kad pēc Nikolaja Timašova uzmetiena ripu vārtos iestūma soms Ēro Elo. Tomēr rīdzinieki nepadevās, ieguva iespēju cīnīties vairākumā, ko gan neizmantoja, bet trešdaļas vidū panāca izlīdzinājumu 2:2, kad metienā no zilās līnijas nekļūdīgs bija Tomāšs Kundrāteks.

Rezultātam kļūstot neizšķirtam, spēle kļuva arvien emocionālāka un saraustītāka, abām komandām radot vairākus ļoti bīstamus momentus, turklāt vairāk reālas vārtu gūšanas iespējas bija "Avtomobilist". Tomēr vienībām uzvarētāja noskaidrošanu nācās atlikt uz pagarinājumu.

Arī pieliktajās piecās minūtēs bīstamāk uzbruka "Avtomobilist" un tās spēlētājs Kirils Polozovs pat tika izgājienā pret Rīgas "Dinamo" vārtiem, tomēr arī tajās rezultāts nemainījās.

Savukārt pēcspēles metienos pirmajā metienu sērijā Miķeļa Rēdliha metiens tika notverts, bet otrajā Saulietis bija precīzs. Savukārt "Avtomobilist" nevienu no trim iespējām nerealizēja un rīdzinieki guva uzvaru.

Zīmīgi, ka Rīgas "Dinamo" uzvarētāju pamatlaikā nespēja noskaidrot jau ceturtajā no savām pēdējām septiņām spēlēm.

Šajā mačā sastāvā bija atgriezušies Miks Indrašis un Edgars Kulda, kuri aizstāja Māri Bičevski un Māri Jasu, bet vārtos stājās Jūakims Ēriksons. Treneri samainīja visus aizsargu pārus, bet uzbrucēju vidū bez izmaiņām bija palicis vienīgi pirmais virknējums.

Kā zināms, nesen noslēdzās izlašu pārtraukums. Pirms pārtraukuma rīdzinieki bija izcīnījuši četras uzvaras pēc kārtas, taču noslēdzošajā mačā ar 0:2 izbraukumā piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo".

Savukārt pēc pārtraukuma pirmajā spēlē rīdzinieki cieta bezierunu zaudējumu ar 1:5 pret Kazahstānas klubu Astanas "Baris", pagājušajā ceturtdienā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Omskas "Avangard", bet sestdien ar 1:2 piekāpās Hantimansijskas "Jugra".

Tikmēr "Avtomobilist" pēdējās septiņās spēlēs izcīnījuši tikai vienu uzvaru. Turklāt oktobra beigās Rīgā tā pret "Dinamo" atradās vadībā ar 4:2, taču pēdējās spēles minūtēs ielaida divus vārtus un piedzīvoja zaudējumu papildlaikā ar 4:5.

Turpinājumā rīdziniekiem sezonas pēdējos trijos mēnešos atlicis kopā aizvadīt vēl tikai astoņas izbraukuma spēles.

Tagad rīdziniekiem gaidāms astoņu dienu pārtraukums, bet nākamajā otrdienā Rīgas "Dinamo" sāks trīs mājas spēļu sēriju, tiekoties ar "Soči", Jaroslavļas "Lokomotiv" un Toljati "Lada" komandām.

Ar 32 spēlēs izcīnītiem 38 punktiem Rīgas "Dinamo" joprojām atrodami priekšpēdējā, 13.vietā Rietumu konferences kopvērtējumā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par sešiem punktiem.

Tikmēr "Avtomobilist" ar 50 punktiem 32 mačos ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē.

Šajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču "Atlant", kas saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas "Spartak", atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas "Dinamo", Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan" - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1.-2. un 3.-4. spēli būs viena brīvdiena, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču šogad komandas mērķis ir cīnīties izslēgšanas spēlēs.

Trenera komentāru par spēli lasiet šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)