Banner 980x90

Rīgas "Dinamo" pēc zaudējuma SKA vēl vairāk attālinās no Gagarina kausa izcīņas

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien, 11.februārī, izbraukumā ar 1:3 (1:0, 0:0, 0:3) piekāpās spēcīgajai Sanktpēterburgas SKA vienībai, vēl tālāk attālinoties no izslēgšanas spēļu zonas.

Rīdziniekiem šis ir trešais zaudējums pēc kārtas.

Rīgas "Dinamo" labā vārtus guva Lauris Dārziņš, kamēr pretinieku rindās izcēlās Tonijs Mortensons, Romāns Červenka un Džimijs Ēriksons.

Dueli labāk iesāka viesi no Rīgas, taču ar bīstamiem metieniem pa vārtiem vismaz pirmajās minūtēs viņiem neizdevās izcelties. Ceturtajā minūtē Latvijas komanda tika pie iespējas spēlēt vairākumā, taču tas izmantots netika, lai gan tā laikā tika veikti vairāki raidījumi uz pretinieku vārtiem. Tomēr nedaudz vēlāk Rīgas "Dinamo" izvirzījās vadībā, kad Dārziņš pēc Indraša piespēles ar metienu virs vārtsarga Miko Koskinena atklāja dueļa rezultātu.

Tikmēr priekšlaicīgi uz ģērbtuvēm devās viens no SKA līderiem Artēmijs Panarins, kurš pēc cīņās pie apmales ar Mārtiņu Cipuli iedzīvojās savainojumā.

Pāris minūtes vēlāk pie vairākuma jau tika SKA komanda, kas vairākkārt apdraudēja Jakuba Sedlāčeka vārtus un centās izdarīt spiedienu uz Latvijas klubu. Viena hokejista pārsvaru mājinieki neizmantoja, turklāt Rīgas "Dinamo" hokejisti nekautrējās uzbrukt, komandām spēlējot vienādos sastāvos, izdarot vairākus bīstamus metienus uz Koskinena vārtiem. Trešdaļas izskaņā noteikumu tika pārkāpti pret Robertu Bukartu, taču prasme pārliecinoši kontrolēt ripu pretinieku aizsardzības zonā nedeva cerēto rezultātu.

Otro trešdaļu SKA iesāka ar ofensīvu, izdarot lielu spiedienu uz Rīgas "Dinamo" vārtiem, taču ikreiz vietā bija Sedlāčeks vai arī vārtu stabs. Pēc aizvadītām septiņām minūtēm šajā trešdaļā rīdzinieki tika pie iespējas spēlēt vairākumā, kad divu minūšu sodu saņēma Iļja Kovaļčuks, taču Latvijas komandai neizdevās saturīgs sniegus viesu līdera noraidījuma laikā. Pēc neilga brīža mazākumā spēlēja jau Rīgas "Dinamo", jo noraidījumu saņēma Kaspars Saulietis, taču arī šo vairākumu mājiniekiem neizdevās pārvērst vārtu guvumā, lai gan darba Sedlāčekam netrūka.

Tikmēr psiholoģiski "uzvilcies" bija Kovaļčuks, kurš vienā no epizodēm vispirms veica pamatīgu spēka paņēmienu pret Dārziņu, bet pēc tam laukuma centrā saķērās ar Čārlzu Genoveju. Šāda mājinieku līdere spēle ļāva Rīgas "Dinamo" atkal spēlēt vairākumā, kas gan atkal palika neizmantots. Trešdaļas izskaņā pie divu minūšu soda tika arī Krišjānis Rēdlihs, taču SKA to izmantot netika, turklāt pēdējā minūtē uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts "bullītis", kuru gan Gints Meija nerealizēja.

Arī noslēdzošo pamatlaika periodu aktīvāk sāka SKA hokejisti, kas turklāt jau pēc dažām minūtēm vainagojās panākumiem - uzreiz pēc iemetiena Rīgas "Dinamo" zonā ar precīzu metienu izcēlās Mortensons, panākot izlīdzinājumu. Sanktpēterburgas hokejisti turpināja cīnīties aktīvi, turklāt rīdziniekiem nevedās ar uzbrukumu veidošanu. Tiesa, vienā no epizodēm tuvu vārtu guvumam bija Saulietis, taču Koskinens viņa raidījumu tvēra. Mirkli vēlāk mājinieki guva arī savus otros vārtus, jo no aizvārtes uz vārtu priekšu izlauzās Červenka un izvirzīja vadībā Sanktpēterburgas klubu.

Nedaudz vairāk kā minūti pēc vārtu zaudējuma divu minūšu sodu nopelnīja Mārtiņš Cipulis, taču rīdzinieki mazākumu izturēja, bet gandrīz četras minūtes līdz pamatlaika beigām uz noraidīto soliņa devās arī Dārziņš, tādejādi Rīgas "Dinamo" izredzes samazinot vēl vairāk. Vairākuma beigās SKA hokejistiem izdevās to izmantot, kad ar pielabotu metienu izcēlās Ēriksons.

Šajā mačā rīdziniekiem joprojām nevarēja palīdzēt aizsargs Milans Jurčina, kurš guvis ķermeņa augšdaļas muskuļa savainojumu un izlaida ceturto cīņu pēc kārtas. Tikmēr sastāvā atgriezās uzbrucējs Mārtiņš Cipulis, bet Gunārs Skvorcovs neliela savainojuma dēļ spēlei bija pieteikts kā 13.uzbrucējs.

Šī abām komandām bija ceturtā savstarpējā tikšanās reize šosezon. 13.oktobrī "Dinamo" izbraukumā zaudēja ar 1:2, 22.novembrī Rīgā tika gūts panākums ar 4:2, bet 15.janvārī SKA viesos tika pie uzvaras pēcspēles metienos ar 3:2.

Rīgas "Dinamo" komanda, sākot ar pagājušā gada izskaņu, aizvadīja ļoti sekmīgu spēļu sēriju, kas tai ļāva iesaistīties saspringtā cīņā par iekļūšanu Gagarina kausa turnīrā. Tomēr nu jau piedzīvoti trīs zaudējumi pēc kārtas un pašlaik viņu izredzes uz vietu izslēgšanas cīņās jau var saukt par ļoti mazām.

Pēc šī mača Rīgas "Dinamo" komandai būs nedēļas pārtraukums un nākamajā trešdienā tiks iesākta sezonas noslēdzošo četru maču sērija viesos. Tajās izbraukumā būs jāsacenšas ar Bratislavas "Slovan", Zagrebas "Medveščak", Minskas "Dinamo" un Mitišču "Atlant" komandām.

Pašlaik Rietumu konferences kopvērtējumā Latvijas vienība ar 71 punktu 56 mačos atkritusi uz 12.vietu. Astotajā pozīcijā esošajai Pētera Skudras trenētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai ir par septiņiem punktiem vairāk, turklāt tā aizvadījusi par diviem mačiem mazāk.

Tikmēr SKA ar 118 punktiem 56 spēlēs ieņem otro vietu konferencē.

Rīgas kluba vadība iepriekš komandas sniegumu sezonas ievadā novērtēja kā neapmierinošu, ar šādu pašu vērtējumu atkārtoti klajā nākot arī novembra sākumā.

Starpsezona Rīgas "Dinamo" nometnē tika aizvadīta lielā neziņā, jo komanda, pēc padomes priekšsēdētāja Jura Savicka teiktā, tikai oktobra vidū esot atradusi jaunu ģenerālsponsoru pēc līdzšinējā galvenā naudas devēja gāzes kompānijas "Itera" aiziešanas un spējusi norēķināties ar hokejistiem. Tomēr šī atbalstītāja vārdu Savickis tā arī nav atklājis.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam salīdzinājumā ar pagājušo sezonu paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz 24.februārim. Tā gaitā savā divīzijā komandas savā starpā tiksies četras reizes, divas reizes katra komanda spēlēs ar konferences otras divīzijas vienībām, savukārt ar otras konferences komandām sezonas gaitā aizvadīs tikai vienu spēli. Papildus tam katra komanda vēl četras spēles aizvadīs ar savas divīzijas vienībām, pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi mudinošiem apsvērumiem, kā arī četras reizes tiksies ar otras konferences pārstāvjiem, arī šeit pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi veicinošiem apsvērumiem.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji. Šosezon tikusi likvidēta iepriekš divreiz aizvadītā Cerības kausa izcīņa, kurā sacentās Gagarina kausā neiekļuvušie klubi.

Rīgas "Dinamo" iepriekš bija viena no veiksmīgākajām KHL sezonām savā vēsturē, regulāro turnīru noslēdzot Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzīstot "Donbass" pārākumu.

Spēles labākos momentus Pilseta24.lv piedāvā noskatīties "tvplay" sagatavotajā sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)