Banner 980x90

Rīgas "Dinamo" pagarinājumā uzvar "Soči" vienību

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", uzsākot vienu no šīs sezonas pēdējām Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izbraukuma sērijām, ceturtdien ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja "Soči" vienību.

Rezultātu Rīgas "Dinamo" komandā otrās trešdaļas ievadā atklāja Gunārs Skvorcovs, bet tās vidū izlīdzinājumu panāca Deniss Kazionovs. Savukārt uzvaru, spēlējot vairākumā, rīdziniekiem izrāva Guntis Galviņš.

Līdz ar to Rīgas "Dinamo" komanda pirmoreiz vēsturē pārspējusi "Soči" komandu.

Maču pārliecinošāk iesāka "Soči", turklāt sestajā minūtē rīdziniekus mazākumā atstāja Kaspars Saulietis. Šīs divas minūtes tika izturētas, bet pēc tam jau momentus sāka veidot arī Rīgas "Dinamo". Pirmās trešdaļas beigu daļā viesi ieguva mačā pirmo vairākumu, tomēr tā laikā "Soči" spēlētāji darbojās ļoti aktīvi un pēc 20 spēlētām minūtēm rezultāts palika neatklāts.

Otrajā trešdaļā jau pirmajā minūtē rezultatīvs bija Skvorcova metiens no iemetiena punkta un Rīgas "Dinamo" izvirzījās vadībā, turklāt vēl pēc īsa brīža šis pats virknējums arī nopelnīja vairākumu. Vienus vārtus Rīgas "Dinamo" vairākuma laikā guva, kad iespieda ripu aiz līnijas no vārtu priekšas, bet tas notika jau pēc tiesneša svilpes.

Trešdaļas vidū Soču komanda pārņēma iniciatīvu, ko arī ātri spēja realizēt rezultātā - devītajā minūtē 1:1 panāca Deniss Kazionovs, kurš bija veiklākais vārtu priekšā. Turpmākajās minūtēs Rīgas "Dinamo" ilgstoši iespieda pretiniekus zonā, bet trešdaļas beigās jau momentus veidoja abas komandas - pēc otrās trešdaļas rezultāts saglabājās 1:1.

Izšķirošo spēles trešdaļu rīdzinieki iesāka vairākumā, tomēr atkal nekādus ļoti bīstamus momentus izveidot nespēja. Kopumā trešajā spēles daļā abas komandas darbojās piesardzīgi, Rīgas "Dinamo" neizmantoja vēl vienu vairākumu, un pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, tomēr pēdējā minūtē "Soči" komandai bija pat vairākas iespējas izraut uzvaru.

Pagarinājumā priekšpēdējā minūtē Lauris Dārziņš izrāvās viens pret vārtiem un tika neatļauti kavēts, tomēr tiesneši piesprieda nevis soda metienu, bet divu minūšu noraidījumu. Pagarinājuma pēdējā minūtē arī rīdziniekiem izdevās izraut uzvaru, kad pēc Villes Leino piespēles izcēlās Galviņš.

Kaut kopā ar Rīgas "Dinamo" šajā izbraukumā devies arī amerikāņu uzbrucējs Tims Sestito, saistībā ar kuru ir bažas, ka viņš iedzīvojies smadzeņu satricinājumā, spēlētājs šajā mačā nepiedalījās. Pēc vienas spēles diskvalifikācijas izciešanas laukumā atgriezās Saulietis, kuru gan jau pirmajā trešdaļā pēc noraidījuma treneri nosēdināja malā, bet rīdzinieku vārtus sargāja Jūakims Ēriksons.

Iepriekšējo reizi Rīgas "Dinamo" un "Soči" tikās pagājušajā nedēļā, kad rīdzinieki savā laukumā cieta zaudējumu ar 1:2. Pēc tam Rīgas "Dinamo" ar 0:3 piekāpās veiksmīgi spēlējošai Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai, kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, bet ar 2:0 uzvarēja latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto un Arta Ābola trenēto Toljati "Lada" komandu. Tā rīdziniekiem bija pirmā un vienīgā uzvara novembrī pamatlaikā.

Tikmēr "Soči" pirmdien savā laukumā ar 2:3 tikai pagarinājumā piekāpās čempionei Sanktpēterburgas SKA, pārtraucot trīs uzvaru sēriju. Novembrī "Soči" uzvarēja sešas no desmit spēlēm.

Kā zināms, Soču kluba spēlētāji aptuveni trīs mēnešus nav saņēmuši algas un gatavojas vērsties ar iesniegumu prokuratūrā.

Turpinājumā Rīgas "Dinamo" sestdien izbraukumā cīnīsies ar Kazaņas "Ak Bars" komandu. Nākamajā nedēļā komandai atkal gaidāmas trīs spēles savā laukumā, bet pēc tam sāksies valstsvienību pārtraukums.

Kaut līdz regulārās sezonas beigām ir vēl trīs mēneši, Rīgas "Dinamo" komandai atlicis aizvadīt vēl tikai septiņas izbraukuma spēles.

Ar 43 punktiem 36 dueļos Rīgas "Dinamo" atrodama priekšpēdējā, 14., vietā Rietumu konferences kopvērtējumā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par 13 punktiem.

Tikmēr "Soči" ar 59 punktiem 37 cīņās pacēlušies uz sesto pozīciju Rietumu konferencē.

Trenera pēcspēles komentāru lasiet šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)