Banner 980x90

Rīgas "Dinamo" maiņas darījumā iegūst tiesības uz Girgensonu

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" maiņas darījumā ar Maskavas CSKA ieguvusi tiesības uz latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu, vēsta līga.

Līdz ar to, gadījumā, ja Girgensons izvēlētos spēlēt KHL, tiesības uz viņu piederētu "Dinamo" komandai.

CSKA Girgensonu izvēlējās 2011.gada KHL drafta otrajā kārtā ar 28.numuru, līdz ar to šajā līgā tiesības uz latvieti piederēja maskaviešiem.

KHL draftā komandas var izraudzīties 17 līdz 23 gadus vecus spēlētājus, kuriem nav līgumu ar citām komandām vai tiesības uz viņiem nepieder kādam KHL, Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vai Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) klubam.

Drafta brīdī tobrīd 17 gadus vecais Girgensons pārstāvēja Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) komandu Dubjūkas "Fighting Saints".

Tikmēr CSKA no "Dinamo" maiņas darījumā ieguvusi divus šogad draftētos hokejistus - zviedru uzbrucēju Gustavu Posleru un kanādiešu uzbrucēju Kolinu Smitu.

Girgensonu 2012.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar 14.numuru izraudzījās Bufalo "Sabres" komanda, kuras sastāvā pēc gada viņš debitēja planētas spēcīgākajā līgā.

Savā pirmajā sezonā NHL latvietis 70 spēlēs guva astoņus vārtus un atdeva 22 rezultatīvas piespēles. Nedaudz sekmīgāka bija otrā sezona, kurā viņš 61 cīņā iemeta 15 vārtus un atdeva 15 piespēles. Savukārt aizvadītajā sezonā Girgensonam 71 mačā septiņi precīzi metieni un 11 rezultatīvas piespēles.

Pēc šīs NHL sezonas Girgensonam beidzas trīs gadu līgums ar Bufalo komandu. Kā pēc ierašanās Latvijā teica Girgensons, jau visas sezonas garumā notikušas pārrunas par jaunu vienošanos.

Girgensons mēneša sākumā palīdzēja Latvijas valstsvienībai Krievijā notikušajā pasaules čempionātā. Uzbrucējs septiņās spēlēs guva vienus vārtus.

Jau vēstīts, ka "Dinamo" KHL izvēlējās somu uzbrucēju Āpeli Rasanenu, kurš šogad kļuva par pasaules čempionu U-18 vecuma grupā, latviešu aizsargu Tomasu Zeili, kā arī Posleru un Smitu.

2016.gada drafts bija vēsturē pēdējais KHL drafts, jo martā tika pieņemts lēmums to turpmāk neaizvadīt.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" šosezon otro gadu pēc kārtas nesasniedza KHL Gagarina kausa izcīņu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)