Banner 980x90

Reorganizēs Raiskuma pamatskolu

.Pārgaujas novada pašvaldība nolēmusi reorganizēt Raiskuma pamatskolu, pievienojot to Stalbes vidusskolai, vēsta laikraksts "Druva".

"Raiskuma pamatskola būs Stalbes vidusskolas struktūrvienība. Direktore un mācību pārzine strādās abās skolās, arī vairāki pedagogi," atklāj Pārgaujas novada domes priekšsēdētājs Hardijs Vents un atzīst, ka domes pieņemtais lēmums ir pareizs un ekonomiski īstajā laikā. "Lēmuma pareizību parādīs laiks. Varbūt kā deputāti domājām nepareizi. Tika daudz diskutēts, domas bija dažādas, vērtējām ekonomiski, nebija viegli to pieņemt," pastāsta novada vadītājs. Šonedēļ pašvaldības vadība, deputāti apmeklēs skolas, lai pārliecinātos, kā tās sagatavojušās jaunajam mācību gadam.

Jaunpiebalgas novada dome reorganizējusi Piebalgas pamatskolu kā Jaunpiebalgas vidusskolas struktūrvienību. Līdz šim Piebalgas pamatskolā tika īstenota pamatizglības un sociālās rehabilitācijas programma. "Patlaban līgums par sociālo rehabilitāciju uz laiku pārtraukts, meklējam jaunus pasūtījumus. Pašvaldībai ir svarīgi, lai tiktu izmantota skolas ēka un būtu darba vietas," skaidro Jaunpiebalgas novada domes priekšsēdētājs Laimis Šāvējs.

Jaunajā mācību gadā Latvijā slēgs septiņas, reorganizēs astoņas un dibinās trīs jaunas izglītības iestādes. Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departaments skaidro, ka šogad konkrētās izglītības iestādes likvidētas nelielā skolēnu skaita dēļ, jo nepieciešams racionāli izmantot mācību iestāžu telpas un finanses.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)