Banner 980x90

Raunas vidusskolas direktore: Izglītības iestāžu darbinieki jau daudzus gadus streiko, taču rezultāta nav

Ilustratīvs foto/ Foto: Cesis24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Cesis24.lv

Raunas vidusskolas un pirmsskolas izglītības iestādes skolotāji streikā nepiedalās, jo tam nesaskata jēgu.

Kā aģentūrai LETA atklāja Raunas vidusskolas direktore Anita Neimane, izglītības iestāžu darbinieki jau daudzus gadus streiko, taču rezultāta nav.

"Ko tad mēs vēlamies - lūdzam, lai valdība atdod parādu, to naudu, kuru "aizņēmās" no skolotāju algu budžeta krīzes gados. Kad to atdos, tad sāksim runāt par reformām un pārmaiņām. Kur palika tā nauda, kad tika slēgtas vairākas skolas, kas šajā mācību gadā neatvēra vairākas 10.klases "nepietiekama" skolēnu skaita dēļ? Vai šī skolu un klašu nebūšana ir jau plānveidīga - tam nauda nebija paredzēta?" jautā direktore.

Neimane uzskata, ka piektdien streikotājiem naudu neizmaksās, tajā pašā laikā skolotājiem šīs stundas ir jāatstrādā, nepalielinot skolēna slodzi.

"Kā to var izdarīt - vai tikai ar skolotāja ierakstu žurnālā? Valdība atradīs 9 miljonus no neparedzētiem līdzekļiem, vai tad skolotāji un izglītības darbinieki mūsu valstī ir "neparedzētie"? " neizpratnē ir direktore.

Jau vēstīts, ka piektdien notiek izglītības darbinieku streiks. Streikā piedalās gan vispārizglītojošās skolas, gan pirmsskolas izglītības iestādes, gan sporta skolas, gan internātskolas, gan arī augstskolas un zinātnes iestādes.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)