Banner 980x90

Raunas un Vecpiebalgas novados apspriedīs pašvaldības grants ceļu atjaunošanu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Raunas un Vecpiebalgas novados apspriedīs pašvaldības grants ceļu atjaunošanu, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja novada pašvaldībā.

Vecpiebalgas novada pašvaldība 2015.gada 14.septembrī plkst.10.00 administratīvajā centrā, Alauksta ielā 4, Vecpiebalgā, organizē pašvaldības un vietējo uzņēmēju apspriedi. Apspriedes  laikā nepieciešams izveidot pagastu uzņēmējdarbībai nozīmīgāko pašvaldības grants ceļu sarakstu prioritārā secībā, pamatojoties uz Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākuma "Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos" noteiktajiem atbalsta saņemšanas nosacījumiem uzņēmējdarbību veicinošu un apdzīvotību saglabājošu, nozīmīgu pašvaldības grants ceļu būvniecībai vai pārbūvei.

Uzņēmēji aicināti būt aktīvi un piedalīties apspriedē.

Savukārt Raunas novadā apspriede par pašvaldības grants ceļu atjaunošanu notiks 8.oktobrī plkst.17.00 Raunas novada domes ēkas 2.stāva zālē (Vidzemes ielā 2, Raunā). 

Laiksaimnieki, uzņēmēji aicināti apspriesties par Lauku attīstības programmā 2014.–2020.gadam plānoto pasākumu "Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos", kas paredz atjaunot lauku ceļus pašvaldību lauku teritorijās.

Apspriešana tiek rīkota, lai varētu apzināt un novērtēt iespējamos izbūvējamos un pārbūvējamos ceļu posmus, kurus iekļaut projekta pieteikumā. Lauku attīstības programmā 2014.–2020.gadam ir noteikts, ka lauku pašvaldības varēs saņemt finansējumu lauku ceļu sakārtošanai, lai veicinātu uzņēmējdarbību. Raunas novadam ir piešķirta 580 000 eiro liela kvota, kam pierēķināms 10% līdzfinansējums. Pasākumā atbalstīs lauku pašvaldību vietējas nozīmes grants ceļu izbūvi un pārbūvi, lai laukos veicinātu uzņēmējdarbību, galvenokārt nodrošinot piekļuvi ar lauksaimniecisko ražošanu saistītām darbībām. Līdz sapulcei lūdzam izteikt priekšlikumus par prioritāro ceļu sarakstu.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)