Banner 980x90

Raiskuma amatierteātri aicina uz piecu gadu jubilejas pasākumu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

"Cālīšu un brālīšu" un "Punkts uz i" amatierteātru kolektīvu piecu gadu dzimšanas dienas jubilejas programma notiks 14.novembrī, plkst.19.00 Auciemmuižā.

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Pārgaujas novada pašvaldībā, parasti novada kolektīvi atzīmē savas pastāvēšanas piecgades un apaļās jubilejas, taču šie amatierteātri svin ikkatru dzimšanas dienu.

Abi kolektīvi radušies gandrīz vienlaicīgi. Vispirms Raiskuma pagasta vidējās paaudzes teātris "Punkts uz i", un pēc tam no viņiem piemēru ņēma arī pagasta jaunieši, izveidojot kolektīvu "Cālīši brālīši".

Kā atzīst paši aktieri, tad no malas viss izskatās vienkārši, taču tad, kad jākāpj uz skatuves, tad mēdz gadīties visādi. Dažs no uztraukuma svīsts, cits ģībst, vēl kādam paliek slikti. Ir bijuši gadījumi, kad teksts ir pagaisis no galvas, tad jācer uz improvizācijas talantu.

"Cālīšus brālīšus" vada režisore Inese Mangule, kuras paspārnē darbojas arī rozuliešu teātris. Inese atzīst, ka ar "cālīšiem" nav viegli, taču līdz šim nekādas ķibeles nav bijušas, to apliecina skatītāju ovācijas un pilnās zāles.

"Punkts uz i" režisē Inese Kalniņa un tieši šajā kolektīvā nereti vīri dabū spēlēt dāmas.

Abas režisores šo pavasar' mēģināja iedibināt novadā jaunu tradīciju - teātra dienas, kad kopā sanāk visi četri kolektīvi un ļauj skatītājiem aizmirst ikdienas rūpes un izsmieties. Jācer, ka tradīcija tikai nostiprināsies.

Bet līdz pavasarim vēl labs laiks - tikmēr jāsvin jau paveiktais un kopā piedzīvotais laiks! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)